files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Keď nevyhrá lepší, ale šťastnejší...

Prvú prehru v sezóne utrpeli v stredu v prvom barážovom zápase o SHL hokejisti HK Steel Team Trebišov. Aktuálny víťaz druhej ligy prehral na vlastnom ľade s posledným tímom prvej ligy HK Brezno 5:6 po predĺžení a hneď po prvom zápase barážovej série tak prišiel o výhodu domáceho prostredia, ktorú si vydobyl víťazstvom v druhej lige. Trebišovčania prvý bod v sérii nezískali aj napriek tomu, že viedli 2:0, 3:1 a dve minúty pred koncom 5:4.

Trebišovčania sa hotovali uvariť posledný tím prvej ligy na vlastnom ľade. Začali výborne, nátlakovou hrou išli do vedenia 2:0, aj 3:1, nevyšlo im ale posledných päť minút druhej časti, v ktorých hostia otočili z 1:3 na 4:3. Domácim sa podarilo v záverečnej časti strhnúť vedenie na svoju stranu, Brezno ale vyrovnalo z dorážky 110 sekúnd pred koncom a v predĺžení boli šťastnejší. „Asi sme pri vedení o dva góly urazili šťastenu. Mali sme šance na ďalšie góly, ktorým by sme ich za dvojgólového vedenia dorazili, žiaľ nepremenili sme ich a oni to využili na otočenie výsledku vo svoj prospech. Za stavu 5:4 sa zdalo, že to už vyhráme, opäť ale prišiel ich gól z dorážky. Hokej občas nie je férový a teraz sa nám to ukázalo,“ povedal po stretnutí strelec prvého trebišovského gólu Jozef Danielčák. Podľa jeho ďalších slov nevyhral lepší, ale šťastnejší... „Ako som povedal, hokej niekedy nie je férový. Myslím si, že sme boli v zápase lepším tímom. Škoda záveru druhej tretiny kedy nám strelili tri góly. Bolo vidno, že sme skúsenejší tím. Mali sme hernú prevahu, oni zase dobre korčuľovali. Môžeme ľutovať, že sme nevyužili šance za stavu 2:0 a 3:1. Práve tam sme zápas stratili,“ dodáva Jozef Danielčák.

Aktuálny víťaz druhej ligy ťažil v zápase z presiloviek. Využil tri, na víťazstvo mu to ale nestačilo. „Je to prvá prehra, s ktorou sa musíme vysporiadať,“ rozhovoril sa strelec štvrtého gólu Ladislav Hopkovič. „Ťažko hľadať príčiny prehry takto skoro po zápase. Pol zápasu sme boli jasne lepším tímom a držali opraty vo svojich rukách. Vyhrávali sme, mali sme šance aj na ďalšie góly. Za stavu 3:1 sme mali odskočiť a bolo by po zápase. Súper využil jeden brejk, skorigoval a nejako sa hra otočila. Za päť minút sme inkasovali tri góly a museli sme sa veľa nadrieť, aby sme otočili na 5:4. Podarilo sa nám to a ja som veril, že to už udržíme. Prišiel tečovaný gól a predĺženie, v ktorom sme si nepostrážili hráčov. Žiaľ, prišla prvá prehra, ktorá prišla v najnevhodnejší moment,“ pokračuje obranca HK Steel Team.

Prvý barážový duel videla druhá najpočetnejšia návšteva na štadióne v sezóne 1400 divákov. „Diváci boli fantastickí. Bolo ich počuť, dávali nám sily, no žiaľ, neprišla pre nich odmena v podobe víťazstva. Všetci veríme, že vo štvrtok ich na druhý duel príde ešte viac a Brezno spolu zlomíme. Ešte rozhodne nie je koniec série. Prehrali sme len jeden zápas a ideme ďalej,“ presvedčivo konštatuje Jozef Danielčák a na jeho slová nadväzuje aj Ladislav Hopkovič. „Vo štvrtok je nový deň. My v prvom rade musíme doplniť sily a dobre zregenerovať. Musíme sa na to pripraviť dobre psychicky. Musíme začať tak ako v stredu. Musíme hrať nátlakovo, vytvárať si šance a hlavne ich premieňať. Pol zápasu sme hrali super a k tomu teraz musíme pridať aj druhú polovicu. Treba k tomu pristúpiť zodpovedne. Pôjdeme určite do toho s cieľom, aby sa v Brezne hralo za stavu 1:1.“   

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.04.2022 13:03:47 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.