files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovskí „oceliari“ o gól lepší, stav série vyrovnaný

Hokejisti HK Steel Team Trebišov zrovnali stav barážovej série o SHL, keď na svojom ľade zdolali v druhom zápase série HK Brezno 2:1. O góly v sieti súpera sa postarali členovia elitnej formácie Vladimír Kubus a Matúš Matis. Séria sa teraz sťahuje na stredné Slovenska, kde sa na Veľkonočnú nedeľu a pondelok odohrá tretí a štvrtý zápas. Už teraz je jasné, že v stredu dvadsiateho apríla sa v Trebišove o 18.00 od. odohrá piaty duel.

Po gólových hodoch v prvom zápase série si v tom druhom už oba tímy dávali väčší pozor na zadné vrátky. Lepšie začali opäť domáci, ktorí korunovali svoj tlak gólom Vladimíra Kubusa v piatej minúte. Po ňom mohli zvýšiť vedenie, stopercentné tutovky ale zahodili tak Igor Halás, ako aj Ivan Fedorko. V tempe sa hralo aj v druhej desaťminútovke prvej časti, ktorú ovplyvnili viaceré vylúčenia. Hostia išli z presilovky piatich proti štyroch do oslabovky štyroch proti trom, ako aj piati proti trom, no Trebišovčania túto prevahu nevyužili a v samom závere prvej časti za to mohli aj pykať, keď po ojedinelom brejku sa až k Halásovi dostal Jakub Kylnar. V druhej tretine mali opäť výborný štart domáci. Tí sa už po 43 sekundách hry ujali dvojgólového vedenia, keď sa presadil ich najlepší strelec zo základnej časti druhej ligy Matúš Matis. Trebišovčania sa definitívne ukľudnili a držali opraty zápasu vo svojich rukách. Tak ako v stredu sa im ale nedarilo dať súperovi rozhodujúci úder, a tak museli byť všetci v strehu. Hostia na kontaktný gól nepretavili vylúčenia Šiňanského s Danielčákom, domáci zase nič nevyťažili z presilovky po faule Olejníka. V samom závere tretiny zaujala aj potyčka medzi Kraftom a Ondrejom, po ktorej boli obaja vylúčení na dve minúty. Podobný hokej pokračoval aj v tretej časti, ktorej úvod opäť patril domácim. Tí zatlačili, no ani teraz rozhodujúci klinec do rakvy nezatkli. Postupne sa začalo pritvrdzovať a sedem minút pred koncom sa pobili Olejník so Šiňanským, a obaja putovali pod sprchy. S samom závere si domáci faulami skomplikovali situáciu. Pri presilovke piatich proti trom Giertl znížil na 1:2, na viac sa už ale hostia nezmohli ani v power-play pri hre šiestich proti štyrom a Trebišov tak sériu vyrovnal na 1:1.

HK Steel Team Trebišov - HK Brezno 2:1 (1:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Stav série: 1:1.
Góly: 5. Kubus (Matis, T. Stríž), 21. Matis - 59. Giertl (Boldižár, Kylmar) pres/2.
Vylúčení: 6:6, Šiňanský (Trebišov) a Olejník (Brezno) obaja 5+DKZ bitka. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel, Smrek - Pribula, Riš. Divákov: 1350.
HK STEEL TEAM: Halász - Hopkovič, Valečko, T. Slovák, Hančák, Ondrej, Buraľ, Dolgoš - Matis, Kubus, T. Stríž - Fedorko, Marcinko, Halás - Danielčák, Khismatullin, Barna - Šiňanský, Šechný, Béreš - Vargaeštok. 
HK: Pončák - Petrinec, Ganz, Rybár, Šebest, Veselý, Olejník, Homoľa - M. Surový, Giertl, Rákoš - Bálint, Lopejský, Hojo - Soveľ, Boldižár, Kylnar - Kraut, Sarvaš.    



Uverejnené: 14.04.2022 22:40:40

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623