files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Medveďovej michalovský návrat, Holejovej premiéra a derniéra

Slovenské hádzanárky sa po štyroch rokoch predstavia opäť v Michalovciach. Naposledy sa tak stalo ešte v posledný májový deň roka 2018, kedy po prehre 24:27 s Čiernou Horou prišli o účasť na majstrovstvách sveta vo Francúzsku. V stredu dvadsiateho apríla sa Slovenky do Chemkostav arény vrátia, keď privítajú favorizované Španielsko (začiatok o 20.00 hod.).

Slovenky po štyroch prehrách už prišli aj o teoretickú šancu kvalifikovať sa na kontinentálny šampionát v Slovinsku, Severnom Macedónsku a Čiernej Hore, a dokonca nemôžu skončiť v kvalifikačnej skupine inak, ako na štvrtom mieste. Proti ťažkým súperom zo Španielska a Maďarska, ktoré ich čaká v nedeľu v Gyori, sú ale odhodlané aspoň zabodovať. „Každý zápas za národné družstvo musí byť motiváciou. My sa musíme pozerať na seba a na zlepšenie svojej hry. Nepozeráme sa na to, že už nemôžeme postúpiť, pozeráme na to, že je to pre nás výzva bojovať za národné družstvo proti takýmto silným súperom,“ rozhovoril sa asistent trénera Jorgeho Dueňasa Peter Pčola. Pre španielskeho trénera Sloveniek môže byť zvýšenou motiváciou súboj proti svojim krajankám. „Favoritkami sú rozhodne Španielky, ktoré ešte nemajú istotu postupu. Aj preto očakávame, že budú motivované a vybehnú na nás. Určite nechcú nechať nič na náhodu. Vieme, akým štýlom hrajú. Je dôležité, aby sme s nimi dokázali hrať celý čas. Určite sú favoritom, no my ideme v stredu vyhrať,“ pokračuje Dueňasov asistent. 

 

Návrat do Chemkostav arény absolvuje v súčasnosti brankárka rakúskeho MGA Fiver Viedeň Adriana Medveďová, ktorá v Michalovciach chytala v rokoch 2011 až 2016. „Ja mám na Michalovce a na túto arénu krásne spomienky. Akurát som sa teraz pozerala po stenách arény a zistila som, že je to desať rokov, čo som sem prišla,“ smeje reprezentačná brankárka, ktorá ihneď preladila na stredajší zápas so Španielkami. „Čaká nás kvalitný súper, ktorý prišiel v kompletnej zostave. Nám nejaké hráčky chýbajú, no chceme sa pobiť o to, aby sme v kvalifikácii aspoň raz zabodovali. Prvý zápas v Španielsku bol veľmi tesný. Veríme že ich potrápime opäť.“ Naopak, domácu reprezentačnú premiéru absolvuje spojka Iuventy Michalovce Adriana Holejová. „Určite sa na to veľmi teším. Čo sa týka rodiny, chystá sa tu asi každý, kto môže,“ smeje sa Adriana Holejová, ktorá po sezóne odchádza do francúzskeho Nice. „Aj keď sme už stratili šancu na postup, našou motiváciou je hrať za reprezentáciu. Chceme si zvyknúť na štýl trénera Dueňasa, nabrať skúsenosti a získať nové veci, ktorými sa chceme do budúcnosti prezentovať. Čo sa týka Španielok, budú favoritkami. My ale chceme doma zabodovať,“ dodáva Adriana Holejová. My len dodajme, že okrem Holejovej je v nominácii aj ďalších päť hráčok michalovskej Iuventy – spojky Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, krídla Bibiana Štefaniková, Martina Popovcová a pivotka Nikoleta Trúnková. Pre štvoricu Holejová, Bajčiová, Rebičová, Trúnková to bude spolu s národným play-off rozlúčka s Michalovcami, keďže po sezóne v Iuvente končia.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na kvalifikáciu ME 2022 proti Španielsku a Maďarsku (20. a 24. apríla 2022):
brankárky:
Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Soňa Furgaláková, Viktória Voržáčková (obe HK Slovan Duslo Šaľa)

pivotka: Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Nikoleta Trúnková (MŠK Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Lenka Ratvajská (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Katarína Kostelná (DHK Baník Most/ČR), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Anette Emma Hudáková, Erika Rajnohová (obe HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 20.04.2022 07:37:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.