files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Medzi rytiermi fair play aj Michalovčan Viliam Kohút

Futbalisti najvyššej slovenskej súťaže, talentovaný šachista, učiteľ v škole na Luníku 9 v Košiciach či štvrták na základnej škole sa v minulom roku prezentovali ako rytieri športu. Klub fair play Slovenského olympijského a športového výboru činy tejto štvorice i ďalších výnimočných osobností ocenil udelením diplomov a špeciálnych cien. Medzi nimi sa ocitol aj michalovský tréner džuda Viliam Kohút. Slávnostné udeľovanie cien Klubu fair play SOŠV za rok 2021 sa konalo v stredu v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu v Bratislave.

 

Držitelia diplomov - Viliam Kohút druhý z pravej strany.

Cenu Klubu fair play SOŠV za príkladný čin dostal šachista Jerguš Pecháč, ktorý sa férovo zachoval v súboji kvalifikácie na Svetový pohár. Bývalý účastník zápasu o majstra sveta Boris Gelfand urobil v partii so Slovákom po zlom pohybom myšou počítača chybný ťah, nechtiac pustil dámu na políčko b4 a nedotiahol ju až na a4. Pecháč nečakane ponúkol súperovi namiesto vzatia dámy remízu. Za odmietnutie pokutového kopu v ligovom futbalovom zápase so Sereďou dostal Diplom KFP SOŠV za príkladný čin hráč Zlatých Moraviec Peter Čögley. Podobne ako on sa v nižšej súťaži zachoval aj Štefan Markulík z FK Prakovce. Za poskytnutie prvej pomoci v ligovom stretnutí medzi Trenčínom a Senicou si rovnaké ocenenie prevzal aj stredopoliar klubu zo Záhoria Šimon Šumbera.

Diplom KFP SOŠV za príkladný čin dostali aj vytrvalci Lukáš Horák a Radoslav Bujdoš, ktorí pomohli zranenej bežkyni na Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach a doniesli ju na ramenách do cieľa, i orientační bežci Michaela Velgosová a Andrej Patráš za prerušenie svojich pretekov na majstrovstvách Slovenska z dôvodu, aby pomohli zranenej súperke. Prvú cenu fair play si prevzal aj štvrták Andrej Gajdošovci z Klubu Biatlon Mania, ktorý venoval svoju zlatú medailu z majstrovstiev Slovenska v biatlone v pretekoch s hromadným štartom Jergušovi Kazárovi. Jeho súper i kamarát sa na pretekoch nemohol zúčastniť pre karanténu jeho triedy. Diplom KFP SOŠV za dlhoročné pôsobenie v duchu fair play dostali Viliam Kohút (džudo), Viera Dancáková-Fodorová (športová streľba) a Gertrúda Scholtzová (tanečný šport). Cenu KFP SOŠV za aktívne šírenie a propragáciu myšlienok fair play udelili pedagógovi Stanislavovi Striženecovi, ktorý sa ako učiteľ telesnej výchovy venuje rómskym deťom na košickom sídlisku Luník IX. Už skôr dostal najvyššie vyznamenanie - Cenu Jána Popluhára za dlhodobé pôsobenie v duchu fair play 88-ročný Kysučan Vojtech Marcibál.

Šport je šanca

Šek na 1000 eur na nákup športového materiálu podľa vlastného výberu za víťazstvo v projekte Šport je šanca, ktorého zámerom je pomocou športovcov alebo športových aktivít podporovať vzájomnú solidaritu medzi rôznymi skupinami spoločnosti, bojovať proti dopingu i proti všetkým druhom násilia, neznášanlivosti a diskriminácie, podporovať sociálne začlenenie a rovnakých príležitostí v športe aj prispievať k podpore ochrany a obnovy životného prostredia, si prevzali organizátori podujatia Futsal Unific Cup. V Košiciach ho organizujú Stredná športová škola v spolupráci so Základnou školou Ľ. Podjavorinskej.

Ocenenia Klubu fair play SOŠV za rok 2021
Cena Jána Popluhára: Vojtech Marcibál – za dlhodobé pôsobenie v duchu fair play
Diplom Klubu fair play za za dlhodobé pôsobenie v duchu fair play:
Viliam Kohút, džudo
Viera Dancáková-Fodorová, športová streľba
Gertrúda Scholtzová, tanečný šport

Cena Klubu fair play za aktívne šírenie a propragáciu myšlienok fair play: Stanislav Striženec, pedagóg

Cena Klubu fair play za príkladný čin: Jerguš Pecháč, šach
Diplom Klubu fair play za príkladný čin: 
Peter Čögley, futbal, 
Štefan Markulík, futbal, 
Michaela Velgosová a Andrej Patráš, orientačný beh, 
Lukáš Horák a Radoslav Bujdoš, atletika 
Andrej Gajdošovci, biatlon, 
Šimon Šumbera, futbal

Celý článok



Uverejnené: 20.04.2022 16:09:13 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.