files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najlepší hokejisti Tipos Extraligy dostanú unikátne medaily

Hokejisti najlepších troch tímov Tipos Extraligy budú mať vo svojich zbierkach aj špeciálne medaily. Už vo štvrtok podvečer dostali ich bronzovú podobu hráči Zvolena, zlaté a strieborné budú visieť na krkoch hráčov oboch finalistov najvyššej súťaže Slovana Bratislava a HK Nitra.

Autorom dizajnu nových medailí pre TIPOS Extraligu je Mgr. art. Peter Packaň z PACKY ADVETISING, vyrazili ich v Mincovni Kremnica, š. p. Medaily sú špecifické, vyrazená bola len ich limitovaná séria. Sú vizuálnym zobrazením súboja dvoch hráčov o puk na ľadovej ploche pri úvodnom vhadzovaní. Povrch cenného kovu je členitý a netradičný, dominantou sú výrazné ryhy ľadu, ktoré tvoria štruktúru kovu a evokujú náročné súboje, ktoré hráči zvádzajú každú tretinu. Táto forma patinovaného reliéfu nie je pre medaily typická. Navyše ju umocňuje tvar hokejok, ktorý dodáva medaile dynamiku a prenáša na ňu samotný zápal hry. Kovy sú netradičné aj svojou hmotnosťou a veľkosťou. Sú ťažšie a väčšie ako vlaňajšie. Vážia 300 gramov a oproti minuloročným majú priemer väčší o takmer 2 cm. „To z medaily robí skutočný klenot, ktorý sa bude majestátne vynímať na hrudi najlepších tímov TIPOS Extraligy. Verím, že medaily budú pre hráčov nezabudnuteľnou spomienkou s pozitívnou asociáciou na úspech v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži,“ povedala AnetaBüdi, riaditeľka Asociácie profesionálnych hokejových klubov.

Už pri návrhoch sa v PACKY ADVERTISING na cenný kov pozerali ako na celok a pracovali s celým jeho povrchom. Medaila preto využíva okrem hlavných plôch aj svoju hranu, na ktorej je po obvode vyrazený nápis Tipos Extraliga. Výraznou je tiež stuha, ktorá reprezentuje TIPOS Extraligu v spojení so Slovenským zväzom ľadového hokeja vo farbách slovenskej trikolóry. Medaila je vyrobená zo zliatiny mosadze. Na základe návrhu Petra Packaňa vytvorili v Kremnici sadrový model, na ktorom pracoval medailér Branislav Ronai z ateliéru mincovne. Tento sadrový model naskenoval laserový skener a s pomocou špeciálneho počítačového programu gravírovacia frézka zhotovila raziace náradie. Následne sa medaila vyrazila a urobili sa povrchové úpravy prostredníctvom galvanických liniek a mechanického opracovania, ako sú postriebrenie, pozlátenie a patinovanie.



Uverejnené: 22.04.2022 10:52:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.