files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori HK Mládež zabojujú o Extraligu

Michalovskí juniori HK Mládež môžu byť po druhýkrát v histórii extraligoví. Juniori HK Mládež k tomu majú veľmi blízko a stačí im zvládnuť jednu prekážku. V semifinále play-off prvej ligy narazia na HK Spišská Nová Ves a víťaz tohto mikrosúboja postúpi priamo do Extraligy, keďže tá bude mať od sezóny 2022/23 nie desať, ale dvanásť účastníkov. Miesto sa tak nájde aj pre oboch finalistov prvej ligy.

Začínajú v sobotu doma

Séria hraná na tri víťazstvá odštartuje v sobotu 23. apríla na michalovskom ľade (začiatok o 18.00 hod.), kde sa deň na to (začiatok o 17.00 hod.) odohrá aj druhý duel. Následne sa séria presunie na Spiš, kde sa v stredu 27. apríla a prípadne vo štvrtok 28. apríla odohrá tretí, či prípadne štvrtý zápas. Keby sa náhodou nerozhodlo, v sobotu 30. apríla sa v Michalovciach odohrá piaty zápas. V druhej sérii na seba narazia víťaz základnej časti Západ HK Trnava a MHK 32 Liptovský Mikuláš. Michalovčania sa stali víťazmi základnej časti skupina Východ s presvedčivým pätnásťbodovým náskokom pred Liptovským Mikulášom. Tretie miesto patrilo Spišskej Novej Vsi, ktorá za nimi zaostala o šestnásť bodov. Zemplínčania tak nemuseli hrať štvrťfinále play-off, oba tímy z niekdajších bášt hokeja si semifinále vybojovali v súbojoch s tímami zo západu Slovenska. „Naša základná časť bola dosť hektická a všetko sa riešilo za pochodu. Prišla kovidová prestávka a nikto nevedel, čo bude. Keď sa začalo znova hrať, stále sme nevedeli na čom sme a ako sa vlastne bude postupovať. Až postupne prišli informácie o tom, že do Extraligy pôjdu dva tímy. Víťazstvo v základnej časti nás samozrejme všetkých teší. Teraz to ale musíme potvrdiť aj v play-off, kde nás čaká ťažký súper Spišská Nová Ves,“ poznamenal tréner juniorky Ivan Boržík.

Veria v úspešnú sériu

Juniorská Extraliga sa v Michalovciach pod záštitou HK Mládež hrala iba raz a to v sezóne 2015/16. Vtedy Michalovčania do nej nepostúpili, hrali v nej kvôli malému počtu tímov v prvej lige. Teraz by to bol v novodobej histórii HK Mládež prvý postup do najvyššej mládežníckej hokejovej súťaže. „Všetci v klube si to uvedomujeme, že náš cieľ je veľmi blízko. Stačí nám zvládnuť túto sériu a sme v Extralige. Určite sa tam chceme dostať, no cesta je veľmi ťažká. Spišská Nová Ves počas sezóny ukázala svoju silu a určite ju posilnia aj niektorí hráči, ktorí hrali v sezóne za prvý tím,“ podotýka Ivan Boržík.

V tejto sezóne so Spišiakmi päťkrát víťazne

Michalovčania sa so Spišiakmi v tejto sezóne stretli už sedemkrát v základnej časti. Majú s nimi pozitívnu bilanciu. Až päťkrát sa tešili z víťazstva. Najskôr na ľade súpera (6:2, 3:1). Po domácich porážkach 3:4 a 1:6, prišla výhra 3:2 po predĺžení na Spiši a domáce víťazstvá 4:1 a 2:1. „Čo si pamätám, všetko to boli vyrovnané zápasy. Oni poznajú nás, my ich. Myslím si, že sa ani nemáme čím prekvapiť. Čaká nás určite náročná séria, všetci ale veríme, že v nej budeme úspešní a prinesieme do Michaloviec ďalšiu najvyššiu súťaž,“ dodáva na záver Ivan Boržík.

Program semifinálovej série
1. zápas: HK Mládež Michalovce - HK Spišská Nová Ves (sobota 23. apríl o 18.00 hod.).
2. zápas: HK Mládež Michalovce - HK Spišská Nová Ves (nedeľa 24. apríl o 17.00 hod.).
3. zápas: HK Spišská Nová Ves - HK Mládež Michalovce (streda 27. apríl o 17.00 hod.).
Prípadný 4. zápas: HK Spišská Nová Ves - HK Mládež Michalovce (štvrtok 28. apríl o 17.00 hod.).
Prípadný 5. zápas: HK Mládež Michalovce - HK Spišská Nová Ves (sobota 30. apríl o 17.00 hod.).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.04.2022 11:33:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.