files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejový Trebišov stále na nohách. Verím, že budeme prvoligistom, hovorí primátor Čižmár

Hokej v Trebišove sa opäť zdvíha hore. Po neplodných rokoch a konci v roku 2013 sa v tomto meste v roku 2016 divácky populárny šport obnovil, no a v sezóne 2021/22 prišli prvé úspechy. Tím HK Steel Team Trebišov sa stal víťazom druhej ligy a to dokonca bez prehry.

„Oceliari“ v týchto dňoch bojujú o návrat do prvej ligy, kde by sa vrátili po deviatich rokoch. Aktuálne prehrávajú v sérii s Breznom 2:3 na zápasy. „To, že sa hokej v meste zdvíha vidíme všetci. Je to dobré pre samotný klub, ako aj pre mesto, ktoré sa teší z úspechu našich hokejistov. Mňa ako primátora mesta teší ešte aj fakt, že úspech v druhej lige sa nám podarilo získať s viacerými odchovancami v kádri,“ poznamenal pre náš portál primátor Trebišova Marek Čižmár. Trebišovčania síce v sérii s Breznom prehrávajú a v piatok môže byť pre nich koniec sezóny, Čižmár ale verí, že to tak nebude a že v nedeľu sa bude hrať v jeho meste rozhodujúci siedmy zápas. „Verím, že chlapci zabojujú za trebišovské farby a v piatok v Brezne vyhrajú. Už sa nám to raz podarilo, verím, že sa nám tam podarí vyhrať aj v piatok a je jedno, či v riadnom hracom čase, predĺžení, alebo po nájazdoch, ktoré nám v stredu nešťastne nevyšli,“ pokračuje trebišovský primátor, ktorý bude svojmu tímu držať palce na diaľku. „Určite si zápas pozriem. Ako som povedal, verím, že sa bude hrať aj v nedeľu.“

Marek Čižmár (vľavo) nechýba ani na jednom zápase HK Steel Team. Piaty barážový zápas Trebišova s Breznom (2:3 po sam. nájazdoch) si bol pozrieť aj primátor Michaloviec Viliam Zahorčák.

Prvý muž Trebišova vníma hokejový boom v meste aj prostredníctvom návštev na štadióne. „Trebišovčania mali hokej vždy radi. Keď sa tu hrala prvá liga, návštevy boli veľké. Teraz sa táto situácia vracia, z čoho som veľmi rád,“ pripomína Marek Čižmár, ktorý verí, že po futbalistoch budú prvoligoví aj hokejisti. „Ako som už povedal, verím v piatkové víťazstvo a v to, že sa uvidíme na našom štadióne v nedeľu.“ Marek Čižmár privítal v stredu na piatom barážovom zápase vzácnu návštevu, primátora Michaloviec Viliama Zahorčáka. „Veľmi ma prekvapilo, že pán primátor sa zaujíma o šport v našom meste. Som veľmi rád, že v stredu prišiel a takisto nám držal palce. Ukázal, že je športový fanúšik,“ podotýka Marek Čižmár, ktorého sme sa spýtali aj na možno spoluprácu miest v rámci hokeja. „Nielen v rámci hokeja, ale aj v iných športoch je spolupráca možná a myslím si, že aj prospešná pre obidve strany. Momentálne spolupracujeme v hokeji, či už hráčsky, alebo aj funkcionársky. V budúcnosti by sme to chceli rozvíjať aj v iných športoch,“ uzatvára prvý muž Trebišova.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.04.2022 16:01:50 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.