files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Martin Burinský končí na pozícii prezidenta HK Dukla Ingema Michalovce

V michalovskej Dukle zdá sa cez leto bude oveľa viac zmien, ako sa čakalo. Okrem nového trénera a nového športového manažéra bude mať najvýchodnejší účastník hokejovej Tipos Extraligy aj nového prezidenta. Na tejto funkcii totiž končí Martin Burinský, ktorý michalovský hokej viedol od roku 2017, kedy vystriedal Alexandra Černegu.

Martin Burinský sa stal prezident HK Dukla Ingema Michalovce vstupom spoločnosti Ingema do michalovského hokeja. Za jeho prezidentovania sa udiali najväčšie úspechy michalovského hokeja. Dukla dvakrát vyhrala prvú ligu, postúpila do Extraligy a v nej dosiahla tretie a piate miesto. „Tretiu extraligovú sezónu máme za sebou, a aj keď sa nám nepodarilo zdolať v štvrťfinále nášho tradičného rivala HC KOŠICE a znova zabojovať o medaily, môžeme fungovanie klubu hodnotiť úspešne. Počas celej sezóny sme sa držali v hornej polovici tabuľky a k postupu do semifinále nám chýbalo trochu viac šťastia. Viem, že sme všetci po minuloročnom bronze očakávali viac, ale ak sa na to pozrieme z perspektívy ešte stále nováčika v extralige v porovnaní s tradičnými klubmi je na mieste povedať, že naša DUKLA si postupne upevňuje svoju pozíciu medzi kvalitnými mužstvami s bohatou hokejovou históriou. Keď sa pred piatimi rokmi nastavovalo nové smerovanie michalovského hokeja, bolo v tom čase len vzdialenou túžbou bojovať raz o medaily v extralige. Dnes sa toto prianie stalo realitou a DUKLA sa môže hrdiť cenným kovom a to hneď po druhej extraligovej sezóne (keďže prvá sa nedohrala kvôli pandémii). Verím však, že tie najväčšie športové úspechy HK DUKLA INGEMA sú ešte len pred nami. Vzhľadom na skutočnosť, že v týchto dňoch končí moje funkčné obdobie prezidenta klubu a ďalej som sa z vážnych rodinných dôvodov rozhodol nekandidovať na tento post, chcem sa poďakovať v prvom rade majiteľom klubu, mestu Michalovce, spoločnosti INGEMA a všetkým mojim spolupracovníkom v rámci klubu, ktorí sa najvyššou mierou pričinili o rozvoj seniorského hokeja v Michalovciach v posledných rokoch, taktiež patrí moja vďaka všetkým partnerom a podporovateľom klubu, ktorí pri nás stáli, hlavne v posledných pandemických časoch, v neposlednom rade všetkým fanúšikom HK Dukla Ingema Michalovce. Prajem klubu, a aj vám všetkým, ešte veľa krásnych hokejových momentov,“ píše sa na facebooku Dukly Ingema Michalovce.

V novodobej ére od účasti michalovskej Dukly v prvej lige v roku 2008 bol Burinský štvrtým prezidentom michalovskej Dukly. Prvým bol v sezóne 2008/09 Jaroslav Kanóc, od roku 2009 až do roku 2012 viedol michalovský hokej Milan Mráz a od roku 2012 do roku 2017 Alexander Černega. Rovnako päť rokov stál na čele michalovského hokeja aj Burinský.

pb



Uverejnené: 28.04.2022 14:42:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.