files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvé jarné víťazstvo vonku, prvýkrát dva góly po pol roku

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v sobotu prelomili ďalšiu nepriaznivú sériu s tímom, s ktorým sa im vôbec nedarilo. Po prvýkrát totiž vyhrali na ihrisku FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. O výhru sa zaslúžili gólmi Matúš Marcin a exportným priamym kopom Igor Žofčák, ktorý je po sobote najstarším hráčom vo Fortuna lige, čo strelil gól.

Michalovčania hrali v Žiari nad Hronom od jeho príchodu do najvyššej súťaže doteraz päť zápasov. V prvých troch sa zrodil nerozhodný výsledok, vo štvrtom zvíťazilo Pohronie 2:0 a rovnaký výsledok v ich prospech sa zrodil na jeseň aj v Michalovciach. Na jar pre zmenu Zemplínčania uťali víťaznú šnúru Pohronie, keď vyhrali 1:0 a tri body si tentoraz odniesli aj z pôdy už istého vypadávajúceho. „Bol to taký bojovný zápas. Súpera sme prekvapili novým rozostavením, na ktoré nevedel celý prvý polčas reagovať,“ rozhovoril sa na margo prvého jarného víťazstva vonku tréner Zemplínčanov Norbert Hrnčár.

Okrem premiérových troch bodov si na svoje konto Michalovčania pripísali po dlhšom čase viac ako jeden strelený gól. Naposledy sa tak stalo ešte začiatkom novembra pri prehre 2:4 v Trenčíne, pri víťaznom zápase by sme dokonca museli ísť až ôsmeho kola, konkrétne do osemnásteho augusta, kedy vyhrali nad Zlatými Moravcami 2:1. „Toto víťazstvo je pre nás ďalším pozitívnym momentom. Určite nás to povzbudí do ďalších zápasov,“ reaguje Hrnčár, ktorého tím sa dostal na ôsme miesto v tabuľke. Na siedmy Trenčín stráca dve kolá pred koncom päť bodov, na desiaty Liptovský Mikuláš má dvojbodový náskok. A práve s týmito dvoma tímami sa Michalovčania stretnú v zostávajúcich dvoch nadstavbových kolách. V piatok trinásteho mája privítajú o 20.00 hod. Liptovský Mikuláš a sezónu zakončia následne na ihrisku Trenčína, ktorý je už jednou nohou víťazom nadstavby o udržanie sa. „Nevnímame to, že čo bude po sezóny, vnímame najbližšie zápasy, ktoré nás čakajú. Chceme v nich získať čo najviac bodov,“ uzavrel Norbert Hrnčár.   

PETER BRENDZA



Uverejnené: 03.05.2022 09:05:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.