files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s ďalšou posilou, prichádza útočník Peter Bjalončík

Káder michalovskej Dukly Ingema pre sezónu 2022/23 sa rozrastá o ďalšieho hráča. Michalovčania sa na kontrakte dohodli s 23-ročným stredným útočníkom Petrom Bjalončíkom, ktorý naposledy hrával v materskom Poprade.

Bjalončík, o ktorého príchode referuje web Dukly, ako aj facebook, je už piatym hráčom, ktorého Zemplínčania predstavili pre novú sezónu. Začali taktiež útočníkom Radovanom Pulišom, v minulej sezóne kapitánom Zvolena. Potom prišli na rad brankár Tomáš Vošvrda, obranca Adam Stripai a útočník Dávid Buc, ktorí tu pôsobili aj v nedávno skončenej sezóne. Peter Bjalončík spojil doteraz svoju kariéru na Slovensku iba s materským Popradom. V minulosti pôsobil aj vo fínskej juniorke a sezónu 2018/19 strávil vo francúzskom Nice. S Popradom sa v sezóne 2020/21 tešil zo striebornej medaile.

Vlani za Poprad odohral 47 duelov, v ktorých zaznamenal 25 kanadských bodov za 13 gólov a 12 prihrávok. Darilo sa mu hlavne v play-off, kde bol so siedmimi kanadskými bodmi jedným z najproduktívnejších hráčov HK. „Bude to moja prvá skúsenosť s iným klubom v lige. Veľmi sa teším na pôsobenie v Michalovciach. Potreboval som už nový impulz, novú výzvu a tú som našiel práve v Michalovciach,“ poznamenal Bjalončík pre stránku klubu. „Verím, že budem dostávať veľa priestoru na ľade. Všetko ale závisí odo mňa, ako sa chytím a aj od trénera. Indície určite sú také, žeby moja úloha v tíme bola väčšia, ako v Poprade,“ pokračuje 23-ročný útočník.  

.



Uverejnené: 18.05.2022 09:45:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.