files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Remíza MFK Zemplín znamená deviate miesto a koniec sezóny

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v poslednom desiatom kole nadstavby o udržanie sa vo Fortuna lige s AS Trenčín na jeho pôde 2:2. Michalovské góly zaznamenali Matúš Marcin a Volanakis. Michalovčania síce získali bod, no baráž o Konferenčnú ligu si nezahrajú. Sezónu totiž končia na deviatom mieste, ôsmy skončil po lepších vzájomných dueloch Liptovský Mikuláš.

Doteraz jediný tohtosezónny duel na Sihoti priniesol medzi týmito dvoma súpermi šesťgólovú prestrelku a ofenzívny futbal sa očakával aj teraz. Už v tretej minúte unikol po ľavej strane domáci Tučný, Kožuchar jeho strelu na prednú žrď vyrazil na rohový kop. V ďalších minútach sa dlho nič podstatné nedialo. Viac sa síce hralo na michalovskej polovici, hostia ale umne bránili a nepúšťali Trenčanov do šancí. V 25. minúte podnikli domáci rýchlu kontru, lopta sa dostala ku Kupusovičovi, ktorý za pomoci Ranka preloboval Kožuchara v michalovskej bráne. O šesť minút neskôr Ibrahim hlavičkou po Kozlovského centri vysoko nad. V 35. minúte mohlo byť vyrovnané. Po rýchlej kontre sa k lopte dostal Magda, zoči-voči ale Iliev vytlačil jeho strelu na rohový kop. Následne si po údere Stojsavjleviča do hlavy Ranka v pokutovom území hostia pýtali penaltu, píšťalka rozhodca Kraloviča ale ostala ticho. V 40. minúte ale bolo vyrovnané. Šimamura poslal kolmicu dopredu a Matúš Marcin sám zoči-voči brankárovi domácich už nezaváhal. Krátko pred koncom polčasu ešte pálil po michalovskom rohu Ošima, jeho strela však minula bránku.

Na začiatku druhého polčasu otraseného Ranka nahradil v michalovskej zostave Vaško, striedal aj tréner AS Juraj Ančič, ktorý poslal na ihrisko miesto Ibrahima Lavrinčíka. Michalovčania začali druhé dejstvo výborne. V 50. minúte vybojoval Marcin rohový kop, z neho posadil Kotula loptu na hlavu Volanakisa a ten poslal Zemplínčanov do vedenia. Chvíľu na to mohol Yilmaz dokonať obrat, keď dostal na päťku loptu od Begalu, pri strele ale „zľuftoval“ a neohrozil Ilieva. Hneď na to sa dostal rakúsky útočník do ďalšej šanci, opäť ale pálil vedľa. Trenčania po dvojitom striedaní zapli na vyššie obrátky a v 71. minúte striedajúci Soares vyrovnal na 2:2. Vedenie a zároveň aj účasť v baráži o Konferečnú ligu mohol Michalovčanom prinavrátiť Žofčák, jeho priamy kop ale išiel tesne vedľa. Na druhej strane tlačil na rohový kop Kožuchar Soaresov pokus. V nadstavenom čase dostal michalovský brankár Kožuchar po faule na Ikobu červenú kartu, z posledného priameho kopu ale domáci už neskórovali. Michalovčania síce získali cenný bod, baráž o Konferenčnú ligu si ale nezahrajú... 

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:1)
Góly: 25. Kupusovič, 71. Soares - 41. Marcin, 50. Volanakis.
Červená karta: 90.+ Kožuchar.
Rozhodovali: Kráľovič – Vorel, Jánošík.
Divákov: 471.
AS: Iliev – Yem, Pires, Stojsavljevič, Kozlovský – Bainović (84. Zubairu) – Azango, Kadák (72. Kmeť), Ibrahim (46. Lavrinčík), Tučný (63. Soares) – Kupusović (62. Ikoba).
MFK ZEMPLÍN: Kožuchar – Magda, Ranko (46. Vaško), Volanakis – Kotula, Šimamura (90+2. Záhradník), Ošima (90+1. Ntosis, 90+4. Száraz), M. Begala, Mendez – Yilmaz (68. Žofčák), Marcin.



Uverejnené: 21.05.2022 19:02:31 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.