files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla so šestkou hráčov

Od minulého týždňa prostredníctvom facebooku a svojej stránky oznamuje HK Dukla Ingema Michalovce podpísaných hráčov pre sezónu 2022/23. Zatiaľ ich oznámila šesť, z toho traja, zhodou okolností jeden brankár, jeden obranca a jeden útočník, tu hrali aj v nedávno skončenej sezóne.

Skúsený brankársky tandem, líder Zvolena

Ako prvý „išiel von“ jeden z hráčov, ktorý by mal patriť medzi ofenzívnych lídrov. Ide o skúseného, už 31-ročného Radovana Puliša. Ten bol naposledy hráčom taktiež extraligového Zvolena, kde dokonca vykonával funkciu kapitána.

Ako druhého oznámili minulý týždeň brankára Tomáša Vošvrdu. Rodák z Ostravy prišiel do Michaloviec v priebehu minulej sezóny a spolu s Devinom Williamsom vytvorili silnú brankársku dvojicu.

Americký brankár v Michalovciach nezostáva, no tento post bude naďalej silný. Dukla sa totiž na zmluve dohodla s vlani najlepším brankárom prvej ligy Stanislavom Škorvánkom, ktorý sa tak do Michaloviec vracia po roku. V sezóne 2020/21 tu odchytal osemnásť duelov a pomohol tak k zisku bronzovej medaile. V minulej sezóne pôsobil v tíme víťaza prvej ligy VLCI Žilina.

Odchovanec aj dvaja Popradčania

Okrem Vošvrdu bude v kádri pokračovať aj michalovský odchovanec, obranca Adam Stripai, ktorý stále drží v rukách šancu na účasť na letných majstrovstvách sveta do 20 rokov. Stripai v minulej sezóne odohral za Duklu 38 duelov, v ktorých zaknihoval 4 kanadské body (1+3).

Tretím do partie, ktorý v Michalovciach bude pokračovať, je skúsený už 35-ročný center Dávid Buc. Ten v nedávno skončenej sezóne veľmi dobre naskočil do rozbehnutého vlaku. Po tom, čo prišiel v novembri z Bratislava Capitals sa stal jedným z lídrov tímu. V 46 zápasoch zaznamenal 26 kanadských bodov. Produktívny bol hlavne v play-off, kde v šiestich dueloch zaznamenal tri góly a tri prihrávky.

Treťou posilou je útočník Peter Bjalončík. Dvadsaťtriročný rodák z Popradu dosiaľ na Slovensku hrával iba v materskom HK.

Jedenásť známych odchodov

Na trase Poprad – Michalovce prišiel aj k zmenám v opačnom smere. Pod Tatry totiž putujú dvaja bývalí hráči Michaloviec – obranca Tomáš Bokroš a útočník Andrej Kukuča. Už dlhšie je známe, že v tíme nebude pokračovať ani slovenský reprezentant Pavol Regenda, ktorý sa upísal českej Mladej Boleslavy a takisto ani obranca Dávid Mudrák, ktorý putuje do materského HKM Zvolen. V tíme okrem Vošvrdu nebude pokračovať ďalšia sedmička legionárov. Góly za Duklu už nebude zaznamenávať ani doteraz najdlhšie slúžiaci hráč a jediný z hráčov, ktorý si pamätá všetky novodobé úspechy michalovského hokeja – Marek Mašlonka. Ten ukončil kariéru a stal sa športovým manažérom HK Dukla Ingema Michalovce. Zmena nastala aj na trénerskom poste, kde skončil celý realizačný tím. Novým trénerom sa stal Kanaďan Tom Coolen, jeho asistentmi budú Dušan Devečka s Petrom Kudelkom, no a brankárom sa bude venovať Maximilián Bača. Klub bude o ďalších zmenách v kádri informovať opäť v najbližších dňoch. Mali by byť medzi nimi novici v kádri, ale aj hráči, ktorí tu hrali v nedávno skončenej sezóne (podľa slov manažéra Mareka Mašlonku by tu malo ostať osem až deväť hráčov z nedávno skončenej sezóny).  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.05.2022 20:51:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.