files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na stredných školách skladá skúšku dospelosti takmer 4 700 stredoškolákov

Po akademickom týždni čaká stredoškolákov posledná fáza skúšky dospelosti. Od pondelka 23. mája sa začínajú ústne maturitné skúšky, ktoré potrvajú do utorka 10. júna. Konať sa budú na 63 stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja. Za zeleným stolom bude odpovedať 4 658 žiakov, z toho na stredných odborných školách maturuje 3 252 a na gymnáziách 1 406 stredoškolákov.

Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch rokov, kedy sa maturitné skúšky neuskutočnili a výsledná známka bola vypočítaná administratívne, sa tento rok uskutočnia maturitné skúšky v štandardnej, prezenčnej podobe, tak, ako to bolo pred pandémiou. Povinná maturitná skúška je zo slovenského a cudzieho jazyka, na stredných odborných školách sa maturuje aj z odborných predmetov, kde sa maturitná skúška skladá z teoretickej aj praktickej časti. Najviac žiakov v školskom roku 2021/2022 maturuje na župných stredných školách v Košiciach a Michalovciach. Konkrétne na SPŠ elektrotechnickej na Komenského v Košiciach, kde za zeleným stolom bude odpovedať 173 stredoškolákov, ďalších 160 bude maturovať na SOŠ informačných technológií Ostrovského v Košiciach a rovnaký počet žiakov maturuje na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach. Na Strednej zdravotníckej škole v Michalovciach je to 157 žiakov, na Gymnáziu na Trebišovskej v Košiciach ich je 145 a na Obchodnej akadémii na Watsonovej v Košiciach 141.

Celkovo sa maturuje na 63 stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti župy, z toho 40 je stredných odborných škôl, 19 gymnázií, dve konzervatóriá a dve spojené školy. Na gymnáziách maturujú žiaci zo slovenského jazyka a literatúry a cudzieho jazyka. Okrem toho si volia ďalšie dva predmety podľa záujmu o ďalšie štúdium na vysokej škole Na stredných odborných školách si zase žiaci volia odborné predmety.

.



Uverejnené: 24.05.2022 08:12:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.