files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Medzilaborce budú mať svoju leteckú knihu

Leteckí fotografi z Dobrej Nivy začínajú lietať za svojimi zábermi až k východným hraniciam. Pre zostavenie leteckých fotografií trávi letecká posádka dlhé hodiny vo vzduchu v každom ročnom období, aby spolu s vydavateľským tímom vydali knihu o Medzilaborciach a ich okolí z neba. Už teraz môžete vidieť prvé zábery.

Kniha plná leteckých pohľadov má pomôcť nielen rozvoju domáceho cestovného ruchu, ale poskytnúť možnosť vidieť túto časť Horného Zemplína z iného pohľadu, ako toho všedného - z neba.  Vzbudiť záujem verejnosti o východoslovenské mesto a jeho okolie, je ambíciou práve vznikajúcej fotopublikácie Medzilaborce a okolie z neba.

 

Pohľadom vtákov

Ako vo všetkých tituloch obrovskej knižnej edície z neba, aj v knihe o Medzilaborciach a jeho okolí nájdu čitatelia fotografie z každého ročného obdobia a zo všetkých obcí patriacich do okresu Medzilaborce. „V poradí štrnásta východniarska kniha bude ďalším čriepkom do mozaiky, ktorou je najväčšia edícia leteckých kníh na svete – Slovensko z neba,“ hovorí autor myšlienky, letecký fotograf a pilot Milan Paprčka. Zábery na zelené pláne a husté lesy rozprestierajúce sa po celom okolí mesta sa striedajú s týčiacimi sa kopcami Laboreckej vrchoviny. Členité obce pri pohľade z lietadla odhaľujú storočiami formované tvary chotárov, línie cestičiek a skrývajúce sa vzácne, turistami navštevované historické pamiatky.

Letecká kniha pocestuje aj do zahraničia

Podľa slov pilota Milana Paprčku vznikne počas leteckého fotografovania niekoľko stovák záberov. Avšak len necelých stodvadsať tých najkrajších fotografií vyberie redakcia na spracovanie, ktoré bude možné obdivovať v knihe. „Obrazovú časť knihy dopĺňajú pútavým štýlom napísané zaujímavosti o mestách, obciach, ich kultúrno-historických pamiatkach, dôležitých vzdelávacích a kultúrnych inštitúciách, ale aj o významných regionálnych podnikoch či spoločnostiach regiónu. Všetky články v knihe, ako aj samotné popisy k fotografiám, sú okrem slovenčiny napísané aj v anglickom jazyku,“ spresňuje regionálny projektový manažér Ľuboš Vyskoč. Nielen slovenskému čitateľovi sa tak do rúk dostane neobyčajná, pútavá a hodnotná publikácia o jedinečnom okrese na Hornom Zemplíne. Na vytvorení ojedinelej publikácie sa môžu podieľať aj samosprávy, kultúrne, vzdelávacie či duchovné inštitúcie a regionálne podniky. Tak spoločne vytvoria mozaiku života ľudí v Medzilaborciach a ich okolí.

.



Uverejnené: 24.05.2022 15:14:45
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.