files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Odolal vábeniu materského klubu i majstra, Chalupa chce do výšin s Michalovcami

V závere roka 2021 zarezonovala v michalovskej Dukle Ingema výmena na trase so Slovanom Bratislava. Odtiaľ prišiel obranca Patrik Luža, opačným smerom zase putoval najskôr do kádra prvoligových Modrých krídel Slovana a potom aj do prvého tímu Slovana útočník Samuel Chalupa, ktorý dovtedy nepretržite v Michalovciach pôsobil od sezóny 2018/19. Po pol roku dal rodák z Prešova opäť svoj podpis na zmluvu s Michalovcami. Vracia sa už ale ako majster Slovenska!

Viacerí fanúšikovia sa vtedy nevedeli zmieriť s jeho odchodom a prostredníctvom sociálnych sieti to aj dávali najavo. Chalupa patril k minimu hráčov, ktorí si pamätali najväčšie novodobé úspechy klubu, ale zrejme potreboval takisto zmenu. V 24 dueloch za Duklu totiž zaznamenal iba jednu asistenciu. „V prvom momente výmena prekvapila aj mňa samotného,“ rozhovoril sa 27-ročný útočník. „Neskôr sa to pre mňa ukázalo ako dobrý krok. So Slovanom som vyhral slovenský titul, ktorý si veľmi vážim. Najskôr som bol síce prekvapený, potom  som to ale bral ako obrovskú výzvu. Šancu, ktorú som dostal, som chcel využiť na maximum. Teraz už môžem povedať, že mi tá výmena hokejovo pomohla. Zmenil som prostredie, zažil som niečo nové a niečo mi to určite dalo,“ pokračuje Samuel Chalupa.

Ten podľa vlastných slov nemal pred nastávajúcou sezónou núdzu o záujemcov. „Ozval sa mi materský Prešov a aj v Slovane chceli, aby som tam hral ďalej. Ja som sa ale rozhodol opäť pre Michalovce,“ podotýka Chalupa, ktorý z vysokých ambície nezľavuje ani na Zemplíne. „Verím, že to bude pre mňa správny krok. Som o tom presvedčený, že sa tu skladá opäť dobré mužstvo a verím, že aj tu budeme hrať o najvyššie priečky. Poznám tunajšie prostredie a nechcel som nič meniť. Preto som sa rozhodol pre Michalovce. Opäť sa tu skladá nové mužstvo, prichádza nový tréner, čo môže byť pre klub novým impulzom. Verím, že všetko dobre zapadne a budeme robiť hokejom divákom radosť,“ dodáva na záver odchovanec prešovského hokeja. Rodák z Prešova je už ôsmym hráčom, ktorého sme zverejnili. Pred ním sme zverejnili aj podpisy zmlúv s brankármi Tomášom Vošvrdom a Stanislavom Škorvánkom, obrancom Adamom Stripaiom a útočníkmi Radovanom Pulišom, Dávidom Bucom, Petrom Bjalončíkom a Jakubom Sujom. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.05.2022 11:48:47 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.