files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s treťou posilou, prichádza Chorvátka Lucija Humel

Čerstvý, už 14-násobný slovenský ženský hádzanársky majster Iuventa Michalovce bude mať od budúcej sezóny vo svojom kádri aj chorvátske zastúpenie. Z Osijeku prichádza 21-ročná pivotka Lucija Humel. Tím víťaza MOL ligy i Slovenského pohára, teda držiteľa tohtoročného triple, podpísal s mládežníckou reprezentantkou svojej krajiny dvojročnú zmluvu. O jej príchode referuje web Iuventy.

Lucia Humel je treťou hráčkou, ktorá sa s Michalovcami dohodla na zmluve. Prvou bola taktiež pivotka, Čiernohorka Anastasia Krivokapič a druhou talianska pravá spojka s rumunskými koreňmi Cristine Gheorghe. Ide o odchovankyňu tímu ŽRK Osijek. Vo svojich 13-tich rokoch však z klubu odišla do maďarského Kozármisleny SE, kde pôsobila päť rokov. S tímom do 20 rokov tu v roku 2019 vyhrala 2. najvyššiu súťaž. Okrem pôsobenia v Maďarsku bola tiež súčasťou mládežníckych reprezentácií Chorvátska, s ktorým si v roku 2018 zahrala aj na majstrovstvách sveta do 18 rokov. V roku 2020 sa vrátila do Osijeku, kde pôsobila aj v ostatných dvoch sezónach. V tomto ročníku chorvátskej ligy má v 25 odohraných zápasoch na svojom konte 103 gólov. „Lucija je iný typ pivotky ako Anastasija Krivokapič, čo je pre náš tím dobré, keďže budeme mať dve odlišné varianty na tomto poste. Je to vzrastom nižšia hráčka, no veľmi dobrá v obrane a v útoku má veľmi vysokú efektivitu streľby," povedal o novej hráčke prezident klubu Patrik Sabov.

Aktuálny držiteľ triple sa nakoniec musí zaobísť bez všetkých troch pivotiek z tejto sezóny. Okrem Nikolety Trúnkovej (Kisvárda – Maďarsko) a Ivany Godečovej (Budučnosť Podgorica – Čierna Hora), ktoré odchádzajú do zahraničia, nebude môcť nový tréner Peter Kostka počítať ani s Valériou Dulinovou. Slovenská mládežnícka reprezentantka sa taktiež rozhodla z Michaloviec odísť. „Počítali sme s ňou do novej sezóny, aj do budúcna. Boli sme predbežne dohodnutí na predĺžení spolupráce. Bohužiaľ sa rozhodla inak, čo nás mrzí," skonštatoval pre stránku klubu Sabov. Okrem tejto trojice sú na odchode aj ďalšie štyri hráčky. Spojky Marianna Rebičová (Lubin – Poľsko), Vladimíra Bajčiová (?), Adriana Holejová (Nice – Francúzsko) a krídlo Milica Trifunovičová (Francúzsko).

VIZITKA
Meno a priezvisko: Lucija Humel
Dátum narodenia: 2.8. 2000
Občianstvo: chorvátske
Výška: 167 cm
Váha: 65 kg
Predchádzajúce pôsobiská: ŽRK Osijek (Chor.), Kozármisleny SE (Maď.), mládežnícky výbery Chorvátska
Zmluva v Iuvente: dve sezóny 



Uverejnené: 26.05.2022 10:00:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.