files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Proti Michalovciam góly strieľal, teraz im bude zabraňovať

Obranca Jakub Cibák mal v nedávno skončenej sezóne v drese materského HC Košice šťastie na michalovskom štadióne. V dvoch zápasoch z troch sa mu totiž ako netradičnému strelcovi (v sezóne skóroval len päťkrát) podarilo skórovať. Teraz nastane nová situácia. Cibák bude na michalovskom štadióne gólom skôr zabraňovať, keďže sa na zmluve dohodol práve s Duklou Ingema.

Verím, že sa mi tu bude dariť strelecky aj v ďalšej sezóne,“ smeje sa Jakub Cibák, na ktorého slová nadväzuje aj športový manažér Michaloviec Marek Mašlonka. „Chceli sme mu zabrániť, aby nám dával góly, tak sme ho podpísali,“ pokračuje taktiež s úsmevom na perách Mašlonka. „Ide o mladého, perspektívneho obrancu. Jakubove výkony sme si všimli hlavne v minulej sezóne. Rozhodli sme sa ho osloviť a následne sa nám podarilo dohodnúť sa na zmluve,“ dodáva na margo angažmánu 23-ročného beka športový manažér Dukly.

Jakub Cibák v súboji s Marekom Mašlonkom. Od novej sezóny budú na spoločnej lodi.

Odchovanec košického hokeja na seniorskej úrovni doteraz pôsobil iba v materskom klube. Michalovce teda budú pre neho, rovnako ako aj pre jeho nového spoluhráča Petra Bjalončíka, prvým klubom mimo toho materského. „Ja sa už na to veľmi teším. Moja doterajšia celá kariéra bola s výnimkou jednej juniorskej sezóny, ktorú som odohral v Kladne, spätá doteraz iba s Košicami. Sám som cítil, že potrebujem zmenu a nový impulz. Bude to pre mňa veľká výzva a teším sa na ňu,“ zdôraznil Jakub Cibák, ktorý v piatich doterajších sezónach odohral v Košiciach 96 ligových duelov. Čo sa týka ambícii, tie bude mať Cibák v Michalovciach najvyššie. „Keď sledujem, ako sa skladá káder, myslím si, že to bude dobré. Dôležité bude, aby sme vytvorili dobrú partiu. Potom to môže fungovať.“ Jakub Cibák bude pokračovať v spolupráci so zahraničnými hlavným trénerom. Po fínskom trénerovi Kallem Kaskinnenovi a kanadským Danom Cemanom teraz bude pôsobiť pod jeho krajanom Tomom Coolenom. „Dlho som mal iba skúsenosti s trénermi zo Slovenska. To sa zmenilo minulú sezónu, kedy ma viedol pán Kaskinnen, ktorý mi dal strašne veľa, ako aj tréner Ceman. Neviem, čo bude tréner Coolen vyžadovať, no budem sa snažiť splniť jeho taktické pokyny,“ dodal na záver Jakub Cibák.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 29.05.2022 13:43:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.