files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Laura Medviďová na MS do 18 rokov

Slovenská ženská hokejová reprezentácia do 18 rokov v stredu odletí na majstrovstvá sveta elitnej kategórie, ktoré sa uskutočnia v Spojených štátoch. Dievčenská osemnástka sa posunula medzi najlepších osem tímov sveta na základe rozhodnutia Rady IIHF. Pôvodne mala nastúpiť na turnaji A-skupiny I. divízie MS v maďarskom Györi, ale napokon na podujatí v amerických mestách Madison a Middleton nahradila Rusky. V nominácii sa ocitla aj brankárka HK Mládež Michalovce Laura Medviďová a taktiež aj hráčka HK Humenské Levy Klára Macková.

Slovenské reprezentantky nastúpia na šampionáte vo výkonnostnej slabšej B-skupine. Postupne si zmerajú sily s Češkami, Švajčiarkami a Nemkami. Dva najlepšie tímy zo skupiny postúpia do štvrťfinále, zvyšné dva sa pobijú o záchranu v sérii hranej na dve víťazstvá. Krátko pred štartom turnaja, 3. júna, Slovenky odohrajú v USA prípravný zápas so Švajčiarkami.

Nominácia Sloveniek
Laura Medviďová (HK Mládež Michalovce), Zuzana Dobiašová, Barbora Kapičáková, Alexandra Mateičková (HC ŠKP Bratislava), Hana Fančovičová (HK Bratislava), Emma Donovalová (HK Brezno), Lívia Debnárová (HC 07 Detva), Nikola Janeková (MHK Dolný Kubín), Klára Macková (HK Humenské levy), Nina Hudáková (HC Košice), Laura Jancsóová (HK Levice), Nina Štrbáková (MHK Martin), Lily Stern, Kristína Taricsová, Liana Tomaštíková, Ema Tóthová (HK Lokomotíva Nové Zámky), Sarah Nilabovičová (ŽHK Poprad), Tatiana Blichová (Prešov Penguins), Emma Plankenauerová (HC Petržalka 2010 Bratislava), Laura Ivanecká (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Sandra Halušková (MŠK Púchov), Hana Krákorová, Mária Nemčeková (HK Trnava), Barbara Sibertová (South Delta Storm/Kan.).

Program B-skupiny na MS hráčok do 18 rokov (časy sú v SELČ):
Pondelok 6. júna
23.00 hod. Slovensko – Česko 

Utorok 7. júna
3.00 hod. Švajčiarsko – Nemecko
23.00 hod. Česko – Nemecko

Streda 8. júna
3.00 hod. Švajčiarsko – Slovensko

Štvrtok 9. júna
23.00 hod. Česko – Švajčiarsko

Piatok 10. júna
3.00 hod. Nemecko - Slovensko

.



Uverejnené: 31.05.2022 20:07:56 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.