files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trinástka hráčov podpísaných Duklou Ingema

Už tretí rok po sebe predstavuje HK Dukla Ingema Michalovce prostredníctvom svojho facebooku a oficiálnej stránky podpísaných hráčov pre sezónu. Michalovčania tak učinili aj tentoraz a doteraz predstavili trinástku podpísaných hráčov. Úplnými novicmi sú zatiaľ štyri hráči, dvaja sa vrátili po určitej prestávke, jeden je junior a šestica hráčov je z minulej sezóny.

Z minulej sezóny ostáva brankár Tomáš Vošvrda. Rodák z Ostravy, ktorý si na Slovensku urobil výborné meno predovšetkým v Poprade, s ktorým sa radoval zo striebornej medaily, prišiel do Michaloviec počas rozbehnutej sezóny z Liptovského Mikuláša. Okamžite sa zaradil medzi opory tímu a túto pozíciu od neho očakávajú aj tentoraz.

Kapitánom tímu bude zrejme po tretíkrát v rade Vladimír Mihalik. Toho podpis Michalovčania získali aj po nie príliš vydarenej sezóne, keď vysokého obrancu trápili zranenia. Jeho podiel na výbornej atmosfére v šatni je však markantný. Výrazný výkonnostný rast môžeme čakať u odchovanca michalovského hokeja Adam Stripaia. Toho čaká cez leto dokonca dvojnásobný boj o zostavu, keďže sa pobije aj o účasť na majstrovstvách sveta do dvadsať rokov, ktoré sa uskutočnia v auguste v Kanade.

V tíme ostáva aj trojica už skúsených útočníkov – Jakub Suja, Dávid Buc a Roman Žitný. Najdlhšie v Michalovciach pôsobí Jakub Suja, ktorý prišiel na Zemplín ešte v sezóne 2020/21 z Bratislava Capitals. Z tohto tímu prišiel vlani počas rozbehnutej sezóne aj skúsený center Dávid Buc, ktorý sa v minulosti predstavil na dvoch majstrovstvách sveta (2018 a 2019). Zranenia v nedávno skončenej sezóne sužovali aj Romana Žitného. Ten by sa v nasledujúcej sezóne mohol zaradiť medzi najväčších lídrov tímu.

Michalovský fanúšik dobre pozná aj ďalšiu dvojicu hráčov, s ktorými sa Dukla dohodla na zmluve. Po roku sa sem vracia brankár Stanislav Škorvánek. Ten vytvoril v sezóne 2020/21 s Tomášom Tomekom dobre dvojicu, ktorá Zemplínčanov doviedla k bronzovým medailám. Minulú sezónu strávil v materskej Žiline. Tú chcel dopraviť do extraligy, „vlci“ ale nezvládli baráž s Liptovským Mikulášom Paradoxne, Žilinčania do svojho tíme pre novú sezónu priviedli ako jednotku práve Tomáša Tomeka. Michalovskému divákovi je známy aj útočník Samuel Chalupa, ktorý sa tu vracia po pol roku. Vo vlaňajšej sezóne bol vymenený do Slovana Bratislava za Patrika Lužu. So Slovanom sa následne tešil zo slovenského titulu.

V postupnom predstavovaní kádra sme sa dostali už k hráčom, ktorí sú v tíme novicmi. Tým nie je celkom osemnásťročný brankár Jakub Hrubovský, ktorý podpísal svoju prvú profesionálnu zmluvu. Ten už raz v bráne Dukly stál. Bolo to v sezóne 2020/21, kedy na posledných desať minút v zápase vo Zvolene nahradil Tomáša Tomeka. Hrubovský si vtedy udržal čisté konto, prehre 2:6 už ale zabrániť nestihol.

Ďalší hráči sú už takí, ktorí dres Dukly oblečú premiérovo. Takým bude útočníkom Radovan Puliš, ktorého v Michalovciach čaká výnimočná premiéra. Prvý michalovský zápas bude pre neho aj päťstým extraligovým. Puliš naposledy pôsobil v materskom Zvolene. Z materského Popradu na Zemplín prichádza ďalší stredný útočník Peter Bjalončík, no a novicmi v kádri sú aj dvaja obrancovia, odchovanci košického hokeja – Christián Michalčin a Jakub Cibák.  

Aktuálny káder HK Dukla Ingema Michalovce
Brankári: Tomáš Vošvrda, Stanislav Škorvánek, Jakub Hrubovský.
Obrancovia: Vladimír Mihalik, Adam Stripai, Jakub Cibák, Christián Michalčin.
Útočníci: Dávid, Buc, Jakub Suja, Roman Žitný, Peter Bjalončík, Samuel Chalupa, Radovan Puliš.



Uverejnené: 05.06.2022 08:22:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.