files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Košickom kraji nafúkalo až dvadsať cyklistov. Polícia avizuje prísne kontroly

Na cestách je stále viac než dosť nedisciplinovaných vodičov. Aj uplynulý týždeň (22. týždeň) je toho dôkazom, kedy na cestách Košického kraja policajti odhalili ďalších 38 vodičov, ktorí boli natoľko odvážni, že si za volant auta sadli pod vplyvom alkoholu, a to aj napriek neustálym výzvam ale i avizovaným kontrolám polície. U deviatich z nich bola hodnota alkoholu v dychu viac ako jedno promile.

Polícia zaznamenala šesť dopravných nehôd, pri ktorých „asistoval“ alkohol a tiež dve dopravné nehody s účasťou chodca a rovnako dve s účasťou cyklistu. Počas avizovaného zvýšeného dohľadu na cestách sa kontrolám nevyhli i nemotoroví účastníci cestnej premávky. Takmer 20 cyklistov „nafúkalo“. Za porušenie pravidiel cestnej premávky bolo riešených v blokovom konaní aj viacero chodcov.

28-ročný vodič „posilnený“  alkoholom nezvládol riadenie v piatok  (3.6.) o 21,30 h, kedy viedol vozidlo zn. Citroen v obci Kecerovce v okrese Košice okolie. Z dôvodu nesprávnej techniky jazdy nezvládol riadenie v miernej zákrute, prešiel s vozidlom do protismeru a ľavou časťou narazil do oproti idúceho vozidla zn. Hyundai. Bidovskí policajti vodiča na mieste podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,51 mg/l alkoholu v dychu (1,06 promile). Pri nehode sa, našťastie, nikto nezranil. Mladému vodičovi bola ďalšia jazda zakázaná a na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz. Už čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky (trestná sadzba až na jeden rok). V nedeľu piateho júna pár minút po polnoci viedla osobné motorové vozidlo zn. Seat po Duklianskej ulici v Spišskej Novej Vsi 22-ročná vodička, ktorá sa pravdepodobne nevenovala plne vedeniu vozidla a nesledovala situáciu v cestnej premávke, zišla mimo vozovku a narazila do stromu, ktorý prerazila a zlomila. S vozidlom pokračovala ďalej až k chodníku na Hutníckej ulici, kde ju zastavil až náraz do okraja chodníka. Bezprostredne po dopravnej nehode bola vodička podrobená dychovej skúške. Aj v tomto prípade bol výsledok pozitívny 1,10 mg/l alkoholu v dychu (2,33 promile).  Dopravná nehoda sa zaobišla bez zranení, vodičke bola ďalšia jazda zakázaná a na mieste zdržaný vodičský preukaz. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a vykonáva potrebné procesné úkony.

Účastníkov cestnej premávky čakajú prísnejšie kontroly

Dookola opakujúce sa výzvy a upozornenia polície sa míňajú účinku. Polícia preto v kontrolách nepoľaví, práve naopak, bude intenzívnejšie vykonávať zvýšený dohľad nad cestnou premávkou s cieľom zlepšenia dopravno-bezpečnostnej situácie a čo najviac eliminovať počet dopravných nehôd, predovšetkým smrteľných. „V teréne bude ešte viac policajtov. Zvýšený dohľad bude predovšetkým počas víkendov. Policajti sa zamerajú na kontrolu dodržiavania ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy motorových vozidiel, kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu. Posvietia si aj na dodržiavanie spôsobu jazdy vodičov, dodržiavanie pravidiel motocyklistov, dodržiavanie povinností vodičov voči chodom a cyklistom a aj naopak, či najzraniteľnejší účastníci svoje povinnosti dodržiavajú,“ píše sa v tlačovej správe polície. Dopravno-bezpečnostné opatrenia súvisia so zvýšením intenzity cestnej premávky a aj s nepriaznivým vývojom dopravnej nehodovosti. Viac policajtov bude najmä na tých miestach, kde sa koncentruje väčší počet osôb (diskotéky, bary, pohostinstvá). Policajti budú intenzívne kontrolovať dodržiavanie povinností účastníkov cestnej premávky, aby ochránili čo najviac životov, a tiež eliminovali z  premávky opitých vodičov, ktorí ohrozujú nevinných a disciplinovaných účastníkov cestnej premávky. Upozorňujeme, že v prípade zistenia porušenia zákona budú policajti postupovať nekompromisne podľa zákona.

.



Uverejnené: 06.06.2022 16:49:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.