files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí žiaci na majstrovstvách Slovenska

Starší žiaci U15 1.BK Michalovce sa od piatku 3.6. do nedele 5.6.2022 predstavili na M-SR starších žiakov U15, ktoré sa konali v Seredi.  Michalovčania už postupom medzi slovenskú elitu splnili stanovený predsezónny cieľ. V základnej časti ťahali sériu 22 zápasov bez prehry, ktorá ich vyšvihla na záverečný turnaj o majstra Slovenska. V ňom v troch zápasoch nevyhrali ani raz a obsadili tak ôsme miesto.

Pri účasti ôsmych družstiev a podľa stanového kľúča sa v prvom zápase stretli s favoritom a víťazom skupiny Gold – Interom Bratislava. Aj keď odohrali dobrý prvý polčas a bojovali, favorit bol ich nad ich sily. Prehrali celkom jasne 62:117 a putovali tak do bojov o piate až ôsme miesto. Tam sa najskôr stretli s tímom B.S.C. Bratislava, ktorému podľahli 57:79. Duel bol do polčasu vyrovnaný z oboch strán. Michalovčania doplácali najmä na zbytočné straty a fakt, že sa im na turnaji nedarila streľba. V druhom polčase mali viac síl a lepšiu hru Bratislavčania a zápas zlomili vo svoj prospech. V poslednom zápase o konečné umiestnenie sa Orli v súboji so Žilinou sústredili aspoň na jedno víťazstvo, ktoré ale nedosiahli. Po prehre 65:72 skončili na ôsmom mieste, no už účasť medzi slovenskou elitou bola pre nich obrovským úspechom. Celkovým víťazom sa stalo domáce družstvo Serede pred Interom Bratislava a na treťom mieste skončil Žiar nad Hronom.

Výsledky 1.BK Michalovce
Inter Bratislava – 1. BK Michalovce 117:62 (59:33)
B.S.C. Bratislava – 1. BK Michalovce 79:57 (38:32)
MBK Victoria Žilina – 1. BK Michalovce 72:65 (41:31)
Turnaja sa zúčastnili: Patrik Kuliňák, Matej Uhľár, Matej Marcin, Samuel Pastornický, Nikolas Beca, Tomáš Kovalik, Nicolas Ivančo, Julián Hasaralejko, Matej Haluška, Filip Babinčák, Šimon Dudáš, tréner Marinko Svitlica
.



Uverejnené: 07.06.2022 21:22:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.