files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla Ingema s kvalitnou posilou, ofenzívu vystuži Adam Lapšanský

Michalovská Dukla Ingema posilňuje ofenzívu. Vedenie klubu sa na zmluve dohodlo so skúseným 32-ročným Adamom Lapšanským, ktorý má na svojom konte v najvyššej slovenskej súťaži už vyše sto gólov. Aktuálne ich nastrieľal v 522 dueloch 154. Odchovanec hokeja zo Spišskej Novej Vsi prichádza na Zemplín z tímu HC Košice, odkiaľ predtým „líšky“ podpísali aj obrancu Jakuba Cibáka.

Adam Lapšanský na Slovensku v dvanástich extraligových sezónach pôsobil v Poprade, Košiciach a krátko v Dukle Trenčín. Minulú sezónu v drese „oceliarov“ odohral 34 duelov, v ktorých zaznamenal tri góly a osem asistencií. Za sebou má účinkovanie v nemeckej druhej lige (Ravensburg Towerstars) a takisto aj v českej najvyššej extralige, kde obliekal dresy Sparty Praha, Chomutova, Litvínova a Karlových Varov. Dvakrát si zahral na Ms do 18 rokov, raz na juniorskom svetovom šampionáte. Na svojom konte má aj účinkovanie v ICEHL, kde obliekal dres Bratislava Capitals. V sezóne 2014/15 sa stal s Košicami majstrom Slovenska.   

Skúsený útočník je už sedemnástym hráčom, ktorého Michalovčania predstavujú pre sezónu 2022/23. Na predĺžení kontraktu sa z minulej sezóny dohodla osmička hráčov. V Michalovciach pokračuje nateraz jediný predstavený legionár, český brankár Tomáš Vošvrda, obrancovia Adam Stripai, Vladimír Mihalik či Miroslav Macejko a taktiež útočníci Roman Žitný, Dávid Buc, Jakub Suja a Peter Galamboš. Svoju prvú seniorskú zmluvu podpísal osemnásťročný brankár Jakub Hrubovský a po určitom čase sa na Zemplín vracajú aj brankár Stanislav Škorvánek a Samuel Chalupa. Spoločne s Lapšanským z Košíc prichádza aj obranca Jakub Cibák, novicom v obrane bude aj Christián Michalčin, ktorý vo vlaňajšej sezóne pôsobil vo Francúzsku. Zo Zvolena ulovili Michalovčania jeho kapitána Radovana Puliša, z Popradu prichádza ďalší center Peter Bjalončík, no a novicom v kádri je aj Dávid Okoličány.   

.



Uverejnené: 09.06.2022 15:19:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.