files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MŠK Iuventa so štvrtou posilou, prichádza druhá Brazílčanka

V poradí štvrtou posilou MŠK Iuventa Michalovce pred sezónou 2022/23 je brazílska stredná spojka Andrezza Paizinho Sales dos Santos. Dvadsaťdvaročná stredná spojka je druhou hráčkou z tejto krajiny, ktorú Iuventa ulovila. Ešte vlani prišla brankára Naira Almeidová, ktorá sa výrazne podieľala na troch získaných pohároch v tejto sezóne. Paizinho do Michaloviec prichádza z tureckého Yalikavak Spor Kulubu. Iuventa si služby niekdajšej najlepšej strednej spojky brazílskej ligy poistila na dve sezóny.  

Okrem nej Iuventa podpísala aj dve zahraničné pivotky – Čiernohorku Anastasiju Krivokapič a Chorvátku Luciju Humel, a taktiež si na rok získala služby talianskej pravej spojky s rumunskými koreňmi Cristiny Gheorghe. Na nových zmluvných sa dohodli kridelníčka Mária Radovič a takisto skúsené Lívia Klučková a Patrícia Wollingerová. O príchode Paizinho referuje stránku štrnásťnásobného slovenského majstra.

 

Andrezza Paizinho Sales dos Santos, ako znie celé meno novej tváre v modro-žltých farbách, je odchovankyňou brazílskeho klubu Portugues do Recife. V brazílskej súťaži zaznamenala viacero úspechov na regionálnej i národnej úrovni, predstavila sa aj v mládežníckych reprezentačných tímoch svojej krajiny. Skúsenosti má aj zo Slovenska, kde sa v roku 2016 predstavila v kanárikovom drese na majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov konaných v Bratislave. V danom roku s reprezentáciou zvíťazila vo svojej vekovej kategórii na Panamerických hrách v Čile. Úspech si zopakovala aj o dva roky neskôr už v kategórii U20, v ktorej takisto reprezentovala Brazíliu na majstrovstvách sveta v Maďarsku. V Brazílii bola vyhlásená za najlepšiu strednú spojku v kategóriách do 16 i 18 rokov a neskôr sa stala aj najlepšou seniorskou strednou spojkou v domácej súťaži. Posledné obdobie strávila v tureckej lige, kde účinkovala v kluboch Antalya Anadolu a Yalikavak Spor Kulubu. V tejto sezóne zaznamenala v 17-tich zápasoch úctyhodných 98 gólov. „Paizinho si prešla mládežníckymi reprezentáciami svojej krajiny, odkiaľ má dostatok skúsenosti. Tie naberala aj v tureckej lige, v ktorej patrila v poslednej sezóne k hlavným oporám svojho tímu. Je to hráčka, ktorá má v zápasoch veľa asistencií, čo sa od strednej spojky očakáva. Ale nemá tiež problém presadiť sa sama hrou jedna na jednu, alebo strelou zo zeme,” predstavila novú akvizíciu športová riaditeľka Iuventy Michalovce Helena Aspridu. 

Vizitka:
Meno a priezvisko: Andrezza Paizinho Sales dos Santos
Dátum narodenia: 12.08.1999
Občianstvo: brazílske
Výška: 165 cm
Váha: 65 kg
Predchádzajúce pôsobiská: Yalikavak Spor Kulubu (TUR), Antalya Anadolu (TUR), Clube Portugues do Recife (BRA)
Zmluva v Iuvente: dve sezóny



Uverejnené: 09.06.2022 15:50:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.