files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Slovenská dvadsaťjednotka“ michalovskej Dukly Ingema

Michalovská Dukla Ingema pokračovala v predstavovaní svojho kádra pre nastávajúcu sezónu aj v minulých dňoch. Do slovenského zoznamu hráčov pribudli v tomto týždni traja slovenskí hokejisti. Najviac zarezonovalo meno obrancu Martina Štajnocha, do kádra pribudli aj útočníci Juraj Bezúch a Matej Paločko. Aktuálne tak Dukla zverejnila už 21 hráčov, z toho dvadsať Slovákov. Nateraz jediný známy legionár je brankár Tomáš Vošvrda, ktorého skoro tiež považujeme za Slováka, keďže je už žijúci v Poprade. Aj preto píšeme o „slovenskej dvadsaťjednotke“. 

Osmička z minulej sezóny
Tak ako po minulé roky, aj tentoraz sa michalovský káder výrazne obmení. Zatiaľ v ňom ostalo osem hráčov z minulej sezóny. Ide práve o brankára Tomáša Vošvrdu, obrancov Adama Stripaia, Vladimíra Mihalika či Miroslava Marcinka a útočníkov Jakuba Suju, Dávida Buca, Petra Galamboša a Romana Žitného. Svoju prvú seniorskú zmluvu podpísal aj junior, brankár Jakub Hrubovský. No a michalovskému fanúšikovi sú známi aj ďalší dvaja staronoví hráči, brankár Stanislav Škorvánek, ktorý sa na Zemplín vracia po roku v materskej Žiline a útočník Samuel Chalupa. Ten by bol služobne najstarším hráčom v kádri, keby nebol v decembri minulého roka vymenený do Krídel Slovana. Neskôr sa so Slovanom Bratislava tešil zo slovenského titulu. Chalupa patril do michalovského kádra od sezóny 2018/19. Radoval sa z postupu do extraligy, prvého zápasu v nej a takisto aj z historického bronzu.

Desiatka novicov
Desať hráčov si oblečie michalovský dres po prvýkrát. Obranné rady rozšírili traja obrancovia, ktorí tu ešte nehrali. Najznámejší z nich je 31-ročný Martin Štajnoch. Člen širšieho kádra reprezentácie patril v minulosti k oporám Slovana Bratislava a s touto pozíciou ho zrejme berú aj Michalovčania. Sekundovať mu budú ešte stále mladíci Jakub Cibák,  Christián Michalčin, odchovanci košického hokeja. Čo si v obrane sľubujú Michalovčania od Martina Štajnocha, to si zrejme v ofenzíve budú sľubovať od bývalého kapitána Zvolena Radovana Puliša. O pozíciu lídra tímu by mali bojovať aj Adam Lapšanský, či Juraj Bezúch, zaujímavým podpisom môže byť aj Matúš Paločko. Definitívne preraziť v najvyššej súťaži môže ďalší Popradčan Peter Bjalončík, no a ukázať, že na to majú môžu aj útočníci Filip Vašaš a Dávid Okoličány. 

Zatiaľ iba jediný legionár
Nateraz jediným legionárom v tíme je brankár Tomáš Vošvrda. Rodák z Ostravy ale nebude jediným hráčom v tíme mimo Slovenska. „Pracujeme aj na hráčoch mimo Slovenska. Niektorých už máme aj podpísaných a predstavíme ich v najbližších dňoch. Ide o hráčov zo zámoria,“ prezradil na stredajšom galavečeri michalovského hokeja nový športový manažér klubu Marek Mašlonka. Do prípravy sa začiatkom augusta zapoja aj talentovaní juniori, ktorí si od sezóny 2022/23 zahrajú v najvyššej extralige.

Doteraz známy káder michalovskej Dukly Ingema pre sezónu 2022/23 (v zátvorke je uvedený klub, kde daný hráč pôsobil v minulej sezóne)
Brankári: Tomáš Vošvrda, Stanislav Škorvánek (Žilina), Jakub Hrubovský (juniorka)
Obrancovia: Vladimír Mihalik, Adam Stripai, Miroslav Marcinko, Jakub Cibák (Košice), Christian Michalčin (Briancon, Francúzsko), Martin Štajnoch (Linz, Rakúsko).
Útočníci: Jakub Suja, Peter Galamboš, Dávid Buc, Roman Žitný, Radovan Puliš (Zvolen), Adam Lapšanský (Košice), Dávid Okoličány (Trnava), Filip Vašaš (Banská Bystrica), Samuel Chalupa (Slovan Bratislava), Matúš Paločko (Liptovský Mikuláš), Peter Bjalončík (Poprad), Juraj Bezúch (Trenčín).



Uverejnené: 19.06.2022 09:57:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.