files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cítil potrebu zmeny, Bezúch vymenil Duklu za Duklu

V najvyššej slovenskej hokejovej extralige pôsobia dve Dukly. Slávnejšia trenčianska, ktorá sa tešila trikrát zo slovenského titulu a michalovská, ktorá zase dvakrát po sebe v konečnom účtovaní predstihla trenčiansku. Už vlani v lete vymenili slávnejšiu Duklu za tú menej slávnu Andrej Kukuča s Tomášom Bokrošom (obaja po roku odišli do Popradu) a teraz prechod hráčov medzi oboma klubmi prichádza opäť. Na Zemplín totiž mieri 28-ročný útočník Juraj Bezúch, ktorý je ošľahaný nielen extraligovými skúsenosťami, ale aj skúsenosťami zo zahraničia.

„Ja som sa v Trenčíne cítil fakt dobre,“ rozhovorila sa nová michalovská posila, ktorá dres Trenčína obliekala posledné tri sezóny. Bezúch tam zamieril počas sezóny 2019/20, kedy sa viackrát nezmestil do nabitého kádra HC Košice. V posledných dvoch sezónach patril medzi opory „vojakov“. „Ako som povedal, cítil som sa tam dobre a keďže tam s rodinou aj bývam, nerozmýšľal som o odchode. Zacítil som ale potrebu zmeny a keď sa mi ozval manažér Michaloviec Marek Mašlonka, a predostrel mi podmienky, či predstavy klubu, neváhal som ani sekundu,“ pokračuje 28-ročný rodák zo Skalice.

Bývalý hráč českých Karlových Varov, Slavie Praha, či Slovana Bratislava (odohral zaň 2 zápasy v KHL) ani veľmi nebral rivalitu dvoch extraligových Dukiel. „Popravde, trenčianska Dukla je stálicou extraligy a Michalovce sú v nej štvrtú sezónu. Rivalita teda až taká veľká nebola, samozrejme, počas vlaňajšieho play-off to boli vybičované zápasy. To bolo ale skôr tým, že to boli zápasy play-off, nešlo o rivalitu Dukiel. Michalovce som vnímal ako ambiciózny klub, ktorý dokáže vytvoriť dobré podmienky. Keď mi niekto spomenie Michalovce, tak sa mi hneď vybavia výborné podmienky. Už prvý dojem v klube na mňa urobil obrovský dojem. Bol som na galavečeri, ktorý bol fantastický. Už teraz vidím, že som urobil dobre,“ uviedol Juraj Bezúch a k skladbe mužstva dodal. „Čo sledujem, koho podpísali, myslím si, že budeme korčuliarsky dobré mužstvo. Poznám viacero hráčov. Základom bude dobrá partia, ktorú určite vytvoríme. Práve dobre zložené partie vyhrávajú ťažké zápasy a ja verím, že ňou budeme aj my. Trénera Coolena zatiaľ nepoznám. Takisto ale na mňa urobil dobrý dojem. Trošku mi pripomína Craiga Ramsaya. Určite má skúsenosti a verím, že nás dobre pripraví na zápasy.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 27.06.2022 21:02:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.