files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Defenzívu Dukly Ingema výstuži Kanaďan Eric Roy

Ďalším legionárom, ktorého zverejnil HK Dukla Ingema Michalovce ako posilu pre novú sezónu je 27-ročný kanadský zadák Eric Roy. O jeho príchode referuje web, ako aj facebook vlani piateho tímu Tipos extraligy.

Skúsený 27-ročný rodák z Meadow Lake z provincie Saskatchewan, ktorého v roku 2013 draftoval zo 135 miesta Calgary Flames,  doteraz hrával iba za morom. Pôsobenie v Michalovciach teda pre neho bude premiérovým v Európe. Za sebou má päť sezón v súťaži ECHL, kde hral aj minulú sezónu. V tíme Allen Americans mal na obrancu dobré štatistiky, keď zaznamenal v 43 dueloch 30 kanadských bodov za sedem gólov a 23 asistencií. V sezóne 2015/16 odohral za tím Lake Erie Monsters desať duelov v AHL (1+3).

Eric Roy je už 24 hráčom, ktorého Michalovčania predstavili. Okrem neho budú mať na legionárskym miestach aj českého brankára Tomáša Vošvrdu, amerického obrancu Zacha Osburnu a kanadského útočníka Josha Winquista. Z minulej sezóny ostala v kádri osmička hráčov. Okrem Vošvrdu aj obrancovia Vladimír Mihalik, Miroslav Macejko, Adam Stripai a útočníci Dávid Buc, Peter Galamboš, Roman Žitný a Jakub Suja. Staronovými tvárami v kádri sú brankár Stanislav Škorvánek a útočník Samuel Chalupa. Novicmi obrancovia Jakub Cibák, Christián Michalčín a Martin Štajnoch, a útočníci Radovan Puliš, Peter Bjalončík, Dávid Okoličány, Filip Vašaš, Matúš Paločko, Adam Lapšanský, Juraj Bezúch. Svoju prvú seniorskú zmluvu podpísal aj osemnásťročný brankár Jakub Hrubovský.  

.



Uverejnené: 29.06.2022 12:10:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.