files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské tigrice chcú mútiť extraligové vody

Po hokejistoch HK Dukla Ingema Michalovce budú v sezóne 2022/23 v najvyššej hokejovej extraligu figurovať aj ženy. ŽHK Michalovce, ktorý vznikol na základoch mládežníckeho michalovského klubu, chce mútiť extraligové vody. Jeho káder budú tvoriť hlavne hráčky zo Zemplína, na skúšku ale prídu v auguste aj tri hráčky z Ukrajiny a jedna z Veľkej Británie. 

Desaťročný plán sa naplnil

Na utorkovej tlačovej konferencii o víziách klubu, jeho cieľoch, ale aj o kádri informovali prezident klubu Jozef Kužma, hlavný tréner Martin Stripai, jeho asistent Erik Želinský, či manažérka tímu Miroslava Maťašová. K dispozícii bol aj celý tím, aj s kapitánkou Sylviou Maťašovou. „Ženský tím sme chceli vytvoriť už strašne dlho. S Martinom Stripaiom sme na tom pracovali možno aj desať rokov. Práve vtedy nám do klubu prichádzali dievčatá, ktoré sa následne nemali kde posúvať,“ poznamenal prezident klubu Jozef Kužma a na jeho slová nadviazal aj hlavný tréner tímu. „Bolo to ešte od čias, keď bola Lenka Čurmová siedmačkou a bol to nápad mňa a jej otca. Vtedy ale nebolo dostatok dievčat. Teraz sa nám to podarilo,“ zdôrazňuje Stripai, ktorého zverenky minulú sezónu odohrali už dva turnaje a to v Spišskej Novej Vsi a na domácom ľade.

 

Rozlúči sa najlepšia hokejistka Slovenska doma?

Káder by mali tvoriť prevažne hráčky zo Zemplína. „Oslovili sme iba dievčatá z tejto oblasti. Tých hokejistiek je tu viac ako dosť, takže nebol problém s tým poskladať káder. Určite nebudeme hrať hneď o medaile, no myslím si, že najvyššiu extraligu oživíme,“ dodal Martin Stripai. „Chceme hrať dobrý hokej a dávať priestor dievčatám, aby sa hokejom bavili,“ doplnil Jozef Kužma a k zloženiu kádra dodal. „Niektoré hráčky sme už predstavili, káder ale celkom ešte uzavretý nie je. Stále komunikujeme s nejakými dievčatami a na začiatku prípravy v auguste k nám prídu na try-out štyri hráčky, tri z Ukrajiny a jedna z Veľkej Británie.“  

V kádri by mali figurovať aj dve medailistky z nedávno skončených majstrovstiev sveta v hokejbale Patrícia Dzurinová a Michaela Hajniková. Naopak, nefigurujú v ňom dve najznámejšie hokejistky z Michaloviec Lenka Čurmová a Nicol Lucák Čupková. Aktuálne najlepšia slovenská hokejistka v lete ukončila kariéru a chce sa venovať trénerstvu. „Niku sme oslovili s našou myšlienkou a víziou, a aktuálne sa rozhoduje. Budeme veľmi radi, keď na našu ponuku kývne a svoju bohatú kariéru ukončí u nás,“ dodal Jozef Kužma na margo účasti najlepšej slovenskej hokejistky za roky 2020 a 2021. Ďalšia hviezdna Zemplínčanka Lenka Čurmová sa v týchto dňoch dohodla na zmluve vo Švédsku. Michalovčanky odštartujú prípravu v prvej polovici augusta. Aktuálne majú dohodnuté štyri prípravné zápasy. V Spišskej Novej Vsi sa na turnaji stretnú s ŽHK Poprad, HC Spišská Nová Ves (20. a 21. august), doma privítajú Ice Dream Košice (27. august), no a v pláne je aj prípravný duel s mládženíckym tímom HK Dukla Michalovce - mládež.

Doteraz predstavený káder: Laura Medviďová - Alexandra Andrejová, Anna Baníková, Hana Benejová, Zoja Duduričová, Lenka Duraníková, Patrícia Dzurinová, Michaela Hajniková, Alexandra Hirjaková, Janka Kočišková, Laura Koscelanská, Gabriela Lačná, Sarah Maďarčíková, Sylvia Maťašová, Alexandra Puchľaková, Natália Sučová.  



Uverejnené: 01.07.2022 10:52:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.