files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla hlási obrovskú posilu. Hrával aj s Jágrom

Na záver to najlepšie. Nateraz posledným hráčom, ktorého predstavuje v rámci kádra pre sezónu 2022/23 tím HK Dukla Ingema Michalovce, je skúsený americký útočník Danny Kristo. Skúsený útočník, ktorý v týchto dňoch oslávil 32 narodeniny, má tri medaily z troch rôznych svetových šampionátov. Je bronzový z majstrovstiev sveta do osemnásť rokov (2008), zlatý z majstrovstiev sveta do dvadsať rokov (2010) a bronzový zo seniorských majstrovstiev sveta (2013). Navyše hrával v piatich najvyšších súťažiach v Európe, vo švédskej, švajčiarskej, nemeckej, či českej lige a aj v KHL. 

Rodák z Minneapolisu rozbiehal svoju kariéru za morom, kde prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami. V roku 2008 ho z 58 miesto draftoval Montreal Canadiens. Za morom si zahral v piatich sezónach v AHL, kde vystriedal päť tímov (Hamilton Bulldogs, Hartford Wolf Pack, Chicago Wolves, Wilkes – Barrie/Scranton Penguins, Charlotte Checkers), v ktorých dokopy odohral 291 duelov. V nich zaznamenal 170 kanadských bodov (85+85). Od sezóny 20171/ hráva v Európe. Začal v KHL v tíme Dinamo Riga. V následnej sezóne hrával vo švédskom Brynase, či švajčiarskom Rapperswille, v ďalšej si to namieril opäť do KHL, v drese Kunlun Red Star sa ale nepresadil. Putoval teda do nemeckého Augsburgu Panthers. Minulú sezónu odštartoval v českom Kladne, kde bol spoluhráčom slávneho Jaromíra Jágra. Sezónu ukončil vo švédskom Vasterviks HK.


Skúsený americký útočník je 25 hráčom, ktorého michalovská Dukla predstavila pre novú sezónu. V tíme odštartuje prípravu pätica legionárov, český brankár Tomáš Vošvrda, americký obranca Zach Osburne, kanadský obranca Eric Roy a kanadský útočník Josh Winquist. Okrem Vošvrdu z lanského kádra ostávajú aj obrancovia Miroslav Macejko, Vladimír Mihalik, Adam Stripai a útočníci Dávid Buc, Peter Galamboš, Jakub Suja a Roman Žitný. Staronovými tvárami v kádri sú brankári Stanislav Škorvánek a útočník Samuel Chalupa. Novicmi v kádri sú obrancovia Martin Štajnoch, Jakub Cibák, Christián Michalčin a útočníci Peter Bjalončík, Radovan Puliš, Adam Lapšanský, Flílip Vašaš, Dávid Okoličány, Matúš Paločko, Juraj Bezúch. Prvú seniorskú zmluvu podpísal aj osemnásťročný brankár Jakub Hrubovský.

.



Uverejnené: 01.07.2022 11:32:28 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.