files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ako by mohli vyzerať formácie Dukly Ingema?

Káder michalovskej Dukly Ingema pre sezónu 2022/23 je nateraz kompletný. Klub prostredníctvom sociálnych sieti a stránky predstavil 25 hokejistov, ktorí s ním podpísali zmluvu. Ide o dvadsať Slovákov a päť zahraničných hráčov. Keďže hrať v jednom zápase v Tipos extralige môžu siedmi hráči mimo Slovenska, klub si vytvoril miesto na ďalšie možné pohyby v kádri počas leta, alebo aj počas sezóny. V hre je aj účasť niekoľkých juniorov, ktorí si vybojovali v nedávno skončenej sezóne účasť v najvyššej extralige. My sme sa v najbližších riadkoch pozreli na to, ako bude vyzerať zostava Dukly v príprave a načrtli sme náš pohľad, ako by mohli vyzerať jednotlivé formácie.

Brankári

Na brankárskom poste stavili v Michalovciach na istotu. Z minulej sezóny ostal Tomáš Vošvrda, ktorý sa po svojom decembrovom príchode stal oporou tímu. Chrbát by mu mal kryť Stanislav Škorvánek. Ten ale kľudne môže byť aj jednotkou. Túto pozíciu si zastal výborne vlani v Žiline. Tretím brankárom bude osemnásťročný Jakub Hrubovský.

Obrana

Príchodom jedného z najlepších extraligových bekov Martina Štajnoch nabrala michalovská defenzíva na obrovskej sile a skúsenosti. Tú ponesú aj Vladimír Mihalik s Miroslavom Macejkom, ktorí tu ostali z minulej sezóny a takisto aj kanadsko-americká dvojica Eric Roy a Zach Osburne. Obaja majú v štatistikách takmer bod na zápas, takže pri oboch sa bude čakať aj produktivita. Mladícku dravosť dodávajú obrane Adam Stripai, Christián Michalčin a Jakub Cibák. Práve jeden z mladíkov by mohol zaujať pozíciu pri skúsenom Štajnochovi (náš tip Adam Stripai), zámorská dvojica by mohla vytvoriť druhú obrannú formáciu, skúsení Mihalik s Macejkom tretiu a dvojica košických odchovancov štvrtú.

Útok

Aj v útočnej formácii sme sa pohrali s tým, ako by mohli vyzerať. Ofenzívnymi lídrami by mala byť ďalšia kanadsko-americká dvojica Josh Winquist a Danny Kristo. K ním by sme na krídlo zaradili Romana Žitného, ktorý by mohol ťažiť aj z ich prihrávok. V druhej útočnej formácii si vieme na centri predstaviť Radovana Puliša, na krídle ďalšiu novú posilu Adama Lapšanského a na krídlo by sme dali prekvapenie v podobe Samuela Chalupa. Tomu vyšlo veľmi dobre play-off so Slovanom Bratislava a vo svojej dobrej forme by mohol pokračovať aj v Michalovciach.

V treťom útoku stavíme na istotu. K Jakubovi Sujovi a Petrovi Galambošovi zaradíme Juraja Bezúcha, vo štvrtom k centrovi Dávidovi Bucovi ďalších dvoch Popradčanov Petra Bjalončíka a Matúša Paločka. Trojica Popradčanov by si mohla rozumieť na ľade, aj mimo neho. Niekde medzi tretí a štvrtým útokom vidíme aj ďalších dvoch hráčov Filipa Vašaša a Dávida Okoličányho. Karty môže zamiešať aj nejaký junior, či doplnenie kádra počas prípravy. Takisto aj to, že na súpiske potrebujete mať dvoch hráčov s ročníkom narodenia 2002 a mladších. Uvidíme teda, ako bude v Dukle spokojný s prípravou. Každopádne, na papieri nevyzerá zložený tím zle...

PETER BRENDZA



Uverejnené: 03.07.2022 10:19:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.