files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v príprave do Srbska, Poľska a Maďarska

Maďarská Kisvárda s Veronikou Habánkovou a Nikoletou Trúnkovou, poľský majster MKS Lublin aj s Mariannou Rebičovou, veľký slovenský rival zo Šale, či ostatný premožiteľ v európskom pohári, ukrajinská Galičanka Ľvov. Takýto súperi čakajú na hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce v príprave na novú sezónu. Aktuálne držiteľ troch pohárov odohrá v príprave jedenásť duelov a pôjde aj na zahraničné sústredenie. Predstaví sa na troch turnajoch, jeden by mal absolvovať aj v domovskej Chemkostav aréne.

Prípravu odštartujú budúci pondelok

V súčasnosti si ešte hráčky štrnásťnásobného slovenského majstra užívajú dovolenku, hoci už dva týždne plnia individuálne tréningové plány, ktoré im stanovil ich nový tréner Peter Kostka. Prvýkrát sa zídu v nedeľu desiateho júla večer, kedy ich čaká večera s predstaviteľmi klubu, od pondelka jedenásteho júla sa už pôjde naplno. „Prvý týždeň strávime doma, od začiatku druhého ideme na sedem dní do srbskej Kaniže, kde absolvujeme kondičné sústredenie,“ poznamenal Peter Kostka, ktorý na trénerskom poste vymenil Jana Beňadika. „Začneme testami, kde si urobím obraz o tom, ako dievčatá trénovali v individuálnej príprave. Nemám ale obavy, že prídu nepripravené, keďže pravidelne spolu komunikujeme a prostredníctvom aplikácie si môžem skontrolovať, ako jednotlivá hráčka plní plán. Potom nás čaká sústredenie v Srbsku a po návrate pôjdeme v tréningovom a hernom procese prakticky až do konca prípravy,“ pokračuje Peter Kostka.  

Hernú prípravu odštartujú dvojzápasom so Šaľou

Po návrate zo sústredenie už prídu na rad zápasy. Iuventa ich má v lete v pláne odohrať jedenásť, možný je však aj dvanásty zápas medzi posledným turnajom a prvým ligovým zápasom, ktorý bude hrať v sobotu tretieho septembra v Prahe proti Slavii. „Zatiaľ máme naplánovaných jedenásť zápasov, môže sa to ale ešte zmeniť,“ reaguje michalovský tréner, ktorý nám následne podrobne rozobral zápasovú časť prípravy. „Odštartujeme ju dvojzápasom so Šaľou v sobotu tridsiateho a v nedeľu tridsiateho prvého júla. Následne nás už čakajú turnaje. Prvú konfrontáciu budeme mať v poľskom Lubline, kde budeme už od utorka. Do štvrtka budeme mať herné sústredenie, od piatka do nedele zase absolvujeme turnaj, kde budú našimi súpermi ukrajinská Galičanka Ľvov a dve poľské družstvá. Jedným z nich bude domáci Lublin. Program turnaja sa ešte dolaďuje. Podobne sa dolaďuje aj náš domáci turnaj, ktorý absolvujeme od dvanásteho do štrnásteho augusta. Generálkou by mal byť turnaj v maďarskej Kisvárde, kde okrem domáceho tímu nastúpime aj proti Debrecínu a Szombathelyi KKA.“ My len dodajme, že v týchto dňoch sa uzavrel Kostkov realizačný tím. Jeho asistentom sa stal Jan Novák, ktorý by sa mal venovať aj brankárkam. Doteraz pôsobil v českej Porube. Naďalej v ňom ostávajú vedúca družstva Milica Palovčáková a fyzioterapeutka Martina Kasáková, druhým asistentom bude tréner staršieho dorastu Milan Adi. Do prípravy sa zapojí aj pätica úspešných starších dorasteniek (Borysevyčová, Polievková, Dmytrenková, Jakubíková a Kohučová).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 03.07.2022 20:35:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.