files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V osade sa strhla bitka. Jeden muž po údere lopatou zomrel

Hlas, ktorý v utorok (5.7.) krátko pred 18. hodinou telefonicky kontaktoval políciu, žiadal policajtov, aby urýchlene prišli do jednej z trebišovských miestnych osád, pretože tam malo dôjsť k fyzickému napadnutiu osoby s lopatou a osoba už pravdepodobne nežije.

Policajti po príchode na miesto skutočne našli na zemi ležať osobu mužského pohlavia, ktorá nejavila známky života. Na mieste sa nachádzalo veľké množstvo osôb a situácia bola napätá a neprehľadná, preto aj posádka RZP osobu rýchlo preniesla do sanitky, kde začali s resuscitáciou. Na miesto boli vyslané ďalšie policajné posily na upokojenie situácie, pretože občania reagovali agresívne, impulzívne a dožadovali sa ďalších útokov. Posádka RZP na mieste skonštatovala, že 35-ročný miestny Jozef zraneniam, ktoré utrpel za doposiaľ presne nezistených okolností, príčin a zavinenia, na mieste podľahol. Podozrivými zo spáchania tohto skutku boli traja, taktiež miestni muži. Dvoch z nich policajti našli doma, tretia osoba utiekla na neznáme miesto, ale ani tá sa pred mužmi zákona dlho neskrývala. Všetci traja podozriví muži tak boli s putami na rukách eskortovaní na policajné oddelenie na ďalšie nevyhnutné procesné úkony.

Počas vykonávania potrebných procesných úkonov bolo zistené, že na mieste verejnosti prístupnom, po predchádzajúcich verbálnych nezhodách, nebohého Jozefa jeden z podozrivých mužov udrel lopatou do oblasti hlavy, následkom čoho nebohý spadol na zem, a tam muž v útoku ďalej pokračoval a s lopatou ho udieral do oblasti brucha a hrudníka. Potom sa k nemu pridal aj druhý podozrivý muž, ktorý ho taktiež udieral s lopatou. Tretia z prítomných osôb nebohého udrela palicou na oblasti nôh, a keďže sa nebohý už nehýbal, všetci traja z miesta ušli preč. Vzhľadom na neprehľadnú situáciu na mieste skutku a silné a rozvášnené emócie prítomných bolo vykonávanie nevyhnutných prvotných úkonov a získavanie potrebného dôkazového materiálu veľmi náročné. „Po dôkladnom zhromaždení a vyhodnotení všetkých získaných dôkazov, svedeckých výpovedí  a podkladov slúžiacich k vydaniu meritórneho rozhodnutia, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove obvinil všetky tri osoby, ktoré sa spolupodieľali na skutku, a to: 18-ročného Viktora z Trebišova obvinil zo zločinu zabitia v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. 37-ročného Trebišovčana Viktora obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví spáchaného v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva a 16-ročného Jozefa, taktiež z Trebišova, obvinil z prečinu výtržníctva,“ píše sa v tlačovej správe polície.

Všetky tri osoby boli umiestnené do cely policajného zaistenia, mladistvý Jozef bol po vykonaní potrebných procesných úkonov so súhlasom dozorujúceho prokurátora zo zadržania prepustený, na oboch Viktorov trebišovský policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na ich vzatie do väzby. „Za tento hrozný skutok, ktorý skončil tragédiou, hrozí mladšiemu Viktorovi v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až 10 rokov, starší Viktor si za mrežami môže v prípade dokázania viny posedieť štyri až 10 rokov, a mladistvý Jozef, ktorý je stíhaný na slobode, môže v prípade dokázania viny putovať za mreže na šesť mesiacov až 3 roky,“ dodáva polícia v tlačovej správe.

.



Uverejnené: 07.07.2022 11:19:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.