files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kanonierka hlási návrat

Káder michalovskej Iuventy rozšíri pred začiatkom letnej prípravy ďalšia zaujímavá posila. Vlastne ide o staronovú posilu, keďže po materskej dovolenke sa vracia ukrajinská kanonierka Iryna Kompaniecová, ktorá sa v závere sezóny 2020/21 výraznou mierou pričinila o slovenský titul. Vtedajší tréner Beňadik mal s ňou plány aj pre nastávajúcu sezónu, tie ale „zmarilo „Kompašine“ tehotenstvo. Po narodení dcéry Alexandry sa Kompaniecová vracia v plnej sile a s túžbou dosiahnuť ďalšie úspechy.

Rodáčka z Kryveho Rogu, ktorá je v Michalovciach od sezóny 2016/17, sa už nevie dočkať svojho návratu do tréningového procesu. „Viem, že to bude po takom dlhom čase náročné, no veľmi sa na to teším a je to pre mňa obrovská výzva. Bol to pre mňa dosť náročný rok. Doteraz som totiž bola zvyknutá fungovať v tíme. Na druhej strane, boli to pre mňa aj zážitky. Teraz mám krásnu dcéru a už nemám šancu sa nudiť,“ rozhovorila sa „Kompaša“, ktoré príde do úplne nového tímu. Tréner Peter Kostka totiž skladá nový káder, ktorý po úspešnom triple opustila až sedmička hráčok. „V prvom rade je teraz pre mňa ťažké povedať, ako to bude všetko vyzerať. Predsa, dcéra je ešte strašne maličká. Verím, že to zvládnem. Čo sa týka môjho návratu na palubovku, viem, že to bude ťažké. Rýchlo sa musím dostať do optimálnej formy. Samozrejme, som pripravená aj na to, že by som mala byť líderkou tímu.  Je tu dosť veľa zmien. Okrem kádra sa zmenila aj športová riaditeľka a tréner,“ pokračuje Kompaniecová, ktorá sa teší aj na spoluprácu s trénerom Petrom Kostkom. „Je pravdou, že s takým mladým trénerom som ešte nepracovala. Vždy ma viedli starší tréneri, teraz to bude pre mňa niečo nové. Ja sa na to ale veľmi teším.“

Kompaniecová sa vracia po roku zo Žiliny, kde jej partner Igor Safaralejev hrával hokej. Aj on sa tentoraz prispôsobuje rodine a hrávať by mal bližšie k Michalovciam. „Áno je to pravda, ale ešte to nie je oficiálne zverejnené, takže to prezradiť nemôžem,“ smeje sa Kompaniecová. Tá bude mať v tíme aj mladé krajanky Natáliu Dmytrenkovú a Jevgeniju Kohučová. Treťou mladou Ukrajinkou v tíme je spojka Jana Borysevyčová. „Určite som ochotná im pomáhať, no v prvom rade to musí byť o nich a o ich ctižiadostivosti, aby sa presadili. Verím, že aj tieto mladé dievčatá dobre zapadnú a budú pre tím prínosom,“ podotýka už druhá mamička v kádri MŠK Iuventa. Prvá Patrícia Wollingerová takisto predĺžila zmluvu s klubom o jeden rok. „Je to také úsmevné, že dosť dlho v kádri nebola ani jedna mamička a teraz sme už dve. Obidve už hrávame dlhšie a samozrejme, chceme si založiť rodinu. Ja nie som výnimkou,“ dodala na záver rodáčka z Kryveho Rogu, ktorá by mala byť náhradou za ďalšiu údernú spojku Mariannu Rebičovú. Tá po úspešnej sezóne odišla do poľského MKS Lublin. 

Peter Brendza



Uverejnené: 07.07.2022 16:34:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.