files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Regendu čaká prvý kemp v zámorí. Verím, že zanechám dobrý dojem, hovorí pred odchodom

Slnečné lúče z rodného mesta a z okolitej Zemplínskej šíravy vymení za slnečné lúče v Kalifornii. Nebude to ale o oddychu, ale o tvrdej drine. Odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda mieri do zámoria, kde chce rozvíjať svoju kariéru. Ako je známe, bronzový medailista z olympiády podpísal dvojročný dvojcestný kontrakt s tímom Anaheim Ducks, kde v pondelok jedenásteho júla odchádza na prvý prípravný kemp.

Najskôr to vyzeralo tak, že Regenda vymení po dvoch rokoch slovenskú za českú extraligu. Ešte v priebehu minulej sezóny podpísal zmluvu s Mladou Boleslavou, no aj s klauzulou o prípadnej ponuke zo zámoria. Tá po majstrovstvách sveta aj prišla, a tak musel klub z mesta automobilového priemyslu cúvnuť. „V Boleslave sa určite na mňa nehnevali. Pogratulovali mi k zmluve v NHL, popriali mi veľa šťastia a takisto mi povedali, že keby niečo, môžem sa im kľudne ozvať. Určite sme sa rozišli v dobrom,“ reaguje na našu otázku Pavol Regenda. Ten až doteraz naberal formu na novú sezónu v domácom prostredí, keď trénoval s kondičným trénerom Danielom Miterom. Bude ju môcť ukázať už budúci týždeň. V pondelok totiž letí do Los Angeles na prvý kemp svojho nového klubu. „Čaká má development camp, čo je vlastne kemp pre nových a mladých hráčov. Osobne sa na to veľmi teším. Myslím si, že som pripravený na sto percent. Kemp bude prebiehať jeden týždeň. Trénovať budeme na ľade, aj v posilňovni. Verím, že im tam ukážem, čo viem. Hneď v prvý deň ma čakajú zdravotné a fyzické testy. Hneď potom začnú tréningy a v posledný deň by nás tam mal čakať aj jeden zápas,“ uviedol odchovanec michalovského hokeja, ktorý by sa na kempe chcel ukázať čo najviac. „Bude to cieľom každého, čo tam bude. Aj ja sa chcem ukázať v čo najlepšom svetle a zanechať dobrý dojem. Budem robiť všetko preto, aby som si raz zahral v NHL,“ pokračuje Pavol Regenda.

 

Slovenský hokejový reprezentant má síce pred prvým kempom vo svojom novom klube trému, no tá je priamo závislá aj od toho, že nevie, čo ho čaká. „Je to prvý takýto kemp a neviem, čo tam bude. Bude to niečo iné, niečo čo som ešte nezažil. Je to pre mňa obrovská výzva a chcem sa presadiť. Idem bojovať o miestenku do najlepšej ligy sveta, a tak to aj beriem,“ podotýka stále iba 22-ročný útočník, ktorý by sa po týždni mal ešte vrátiť domov. „Vrátim sa domov a budem sa naďalej pripravovať s Danom Miterom na augustový hlavný kemp.“  Pavla Regendu potešil aj štvrtkový draft, v ktorom si z prvých dvoch miest vybrali kluby NHL jeho spoluhráčov z reprezentácie Juraja Slafkovského a Šimona Nemca. „Osobne sa nesmierne teším. Je to historický moment pre slovenský hokej. Obom chlapcom to prajem a som o tom presvedčený, že sa môžu presadiť. Prekvapením bolo pre mňa druhé miesto Šimona Nemca. Pri ňom som čakal umiestnenie okolo piateho miesta. Asi ale zavážilo, že New Jersey hľadalo skôr obrancu. Pri Jurovi Slafkovskom som vedel, že to bude umiestnenie do druhého miesta. Ďuro ukázal sebavedomie aj pri rozhovoroch a podľa mňa bude jedna z veľkých hviezd NHL.“

Peter Brendza



Uverejnené: 09.07.2022 15:35:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.