files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zápasy prežívať s väčšou emóciou a plnšími tribúnami

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú pred sebou posledné dni prípravy pred svojou ôsmou sezónou v najvyššej Fortuna lige. Už v piatok v prvom kole od 20.30 hod. privítajú nováčika súťaže FK Dukla Banská Bystrica. Zverenci trénera Norberta Hrnčára sa v generálke naladili na štart do ligy víťazne, keď na domácej pôde zdolali druholigový Tatran Prešov 2:0. Uzavreli tak svoju bilanciu v príprave na tri víťazstvá, jednu remízu a jedinú porážku.

Michalovčania predtým remizovali v Košiciach s FC 0:0, vyhrali v Sanoku nad poľským druholigistom Resoviou Rzeszów 2:1, prehrali v Budapešti s nováčikom maďarskej najvyššej ligy Vasas FC 0:3 a rovnakým výsledkom zdolali taktiež druholigové Humenné. „Príprava slúži na to, aby sme dobre fungovali v lige. Až liga ukáže, akým smerom sme to riešili a kde sme sa v nej dostali. Všetci v klube robíme všetko preto, aby sezóna pre nás bola radostnejšia a aby sme tešili divákov. Chceme, aby tribúny boli plnšie, aby chodilo na zápasy veľa divákov, tak ako tomu bolo v nedávnej minulosti. To bude našim hlavným cieľom, aby sme zápasy prežívali s výraznejšou emóciou a výraznejšou podporou tribún,“ uviedol na margo prípravy tréner Michalovčanov Norbert Hrnčár. Čo sa týka generálky, Hrnčár bol spokojný hlavne s prvým polčasom. „Bolo tam z našej strany veľa zaujímavých pasáži a veľa zaujímavých vecí. Hlavne v prvom dejstve sme sa dobre presadzovali. Chýbal nám tretí gól. Druhý polčas bol z našej strany rozpačitý. Mali sme veľa nepresností, čo nás znervóznilo. Nemalo to už takú dynamiku, nemalo to takú intenzitu. Zápas nám ukázal, že je tu stále priestor, aby sme našu hru pilovali.“

Verí, že priviedli rozdielových hráčov

Káder vlani deviateho tímu tabuľky síce opustila nateraz sedmička hráčov (ôsmy môže byť Japonec Ošima, ktorý má ponuku z poľskej Cracovii Krakov). Zväčša išlo o hráčov, ktorí hrávali menej. Na druhej strane, v tíme ostali opory z minulej sezóny Žofčák, Száraz, Ranko, Kotula, ktorí predĺžili zmluvy a do ofenzívy pribudli zo Žiliny Lukáš Jánošík a zo Slovana Bratislava prišiel na hosťovanie švajčiarsky útočník Adler da Silva. „Chceli sme sem doniesť hráčov, ktorí by mali robiť rozdiel. Ja verím, že títo dvaja by rozdiel robiť mali. Nechceli sme iba káder doplniť, ale chceli sme hráčov, ktorí by nám reálne mali pomôcť v lige. A títo dvaja by takými byť mohli,“ uviedol michalovský tréner. V piatkovom zápase sa objavil aj český stopér Michal Jeřábek, ktorý naposledy pôsobil v kazašskom FK Aktobe. Predtým hrával aj v Dukle Praha, Tepliciach, či Jablonci. O jeho zotrvaní na Zemplíne sa rozhodne v týchto dňoch... Čo sa týka samotného kádra, doň mohol Hrnčár zasiahnuť prvýkrát, keďže vlani prišiel k mužstvu až v marci. „Dovolím si stále hovoriť, že káder uzavretý ešte nie je. Verím, že ešte tam nejaké pohyby budú. Máme niečo rozpracované, keď to vyjde, malo by to byť dobré,“ zdôraznil michalovský lodivod. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 11.07.2022 15:57:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.