files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S jasným cieľom mať radostnejšiu a bodovejšiu sezónu

V priestoroch press centra futbalového štadióna sa v Michalovciach už po ôsmykrát uskutočnila tlačová konferencia pred štartom Fortuna ligy. V nej hráči MFK Zemplín budú figurovať po ôsmykrát v rade a tentoraz chcú zažiť viac radosti. V predošlých dvoch sezónach hrali v nadstavbovej časti o záchranu, tentoraz chcú ísť vyššie.

Tréner Norbert Hrnčár, ktorý sa zúčastnil na tlačovej konferencii spoločne s predsedom predstavenstva Štefanom Laurinčíkom, kapitánom tímu Igorom Žofčákom a novou posilou Lukášom Jánošikom síce cieľ jasne nedeklaroval, no medzi riadkami sa dá jeho odpoveď „chceme zažiť radostnejšiu sezónu, lepšiu a bodovejšiu,“ čítať aj ako útok na prvú šestku, ktorú hrali Zemplínčania v sezónach 2018/19 a 2019/20.

Do kádra pribudla kvalita, Ošima zrejme na odchode

Káder najvýchodnejšieho fortunaligistu sa počas leta zmenil. Odišli hráči, ktorým končili zmluvy, alebo hosťovania, no hrávali menej. Na druhej strane do kádra pribudol šikovný kridelník Lukáš Janošík zo Žiliny a zo Slovana Bratislava prišiel na hosťovanie útočník Adler da Silva. V týchto dňoch sa uzavrel aj prestup českého stopéra Michala Jeřábka. „Prvotným cieľom bolo udržať gro tímu. Nové zmluvy podpísali Ranko, Kotula, Szaráz a aj kapitán Žofčák, pri ktorom som mal záujem, aby ostal. Druhým cieľom bolo vytypovanie hráčov, ktorí by k nám prišli. Potrebovali sme občerstviť náš káder. Verím, že tí hráči, čo prišli, budú posilami. Či už je to Lukáš Jánošík, alebo Adler da Silva a Michal Jeřábek. Títo hráči prišli na posty, ktoré sme chceli posilniť, takže sme spokojní,“ zdôraznil michalovský tréner. Tomu na záver prípravy chýbal japonský stredopoliar Ošima, ktorý zrejme prestúpi do zahraničia (hovorí sa o záujme poľskej Cracovie Krakow). „Je to v štádiu finalizácie transferu. Michalovce sú klub, ktorý musí reagovať aj týmto spôsobom. Nie často chodí na Slovensko ponuka z tejto krajiny a klubu, ktorý je ochotný vykúpiť hráča spod zmluvy. Je to aj vizitka klubu, ktorý posunie hráča zo štvrtej ligy za rok a pol do kvalitnejšej ligy,“ pokračuje Hrnčár.

Petrík a Záhradník platnými členmi kádra

Už šiestu sezónu bude najvyššia futbalová súťaž po skončení dvadsaťdva kolovej základnej časti rozdelená na nadstavbu o titul a nadstavbu o záchranu, ktorej sa chcú vyhnúť všetky kluby. Šesť z nich ju ale musí hrať a Zemplínčania sa nadstavbe o záchranu chcú tentoraz vyhnúť. „Hrať v dolnej šestke nechce nikto, ani my. Chceme mať radostnejšiu, lepšiu a bodovejšiu sezónu,“ reagoval na priamu otázku ohľadom cieľov tímu v novej sezóne Norbert Hrnčár. Ten naplno zapojil do tímu aj mladíkov Zorana Záhradníka a Dávida Petríka. „Cieľom v príprave bolo dať priestor všetkým hráčom a reálne zapracovať do tímu aj mladých hráčov. Nechceli sme im iba dať šancu a potom ich poslať niekde na hosťovanie, chceli sme, aby boli platnými členmi kádra, čo sa nám práve pri týchto dvoch hráčoch podarilo. Z tohto pohľadu som veľmi rád, že obaja to zvládli bravúrne. Aktuálne sú platnými členmi kádra a ja verím, že ešte o nich budeme počuť,“ dodal michalovský kormidelník.

V Michalovciach dostal šancu a chce tu aj ukončiť kariéru

Pravidelne pred každou sezónou predlžuje kapitán tímu Igor Žofčák svoju zmluvu. Tak sa stalo aj tentoraz. „Odísť do iného klubu ma ani nenapadlo. V Michalovciach som začal, dostal som tu prvú seniorskú šancu a v Michalovciach chcem aj ukončiť kariéru,“ vyjadrila sa 39-ročná už legenda klubu a v súčasnosti aj najstarší hráč Fortuna ligy. „Mňa stále zaujíma zdravie a taktiež je dôležitá otázka, či má o mňa záujem tréner, či majiteľ klubu. Obaja prejavili záujem. Tréner vie, že som v situácii, že zároveň už aj pracujem. Ak môžem, pomôžem a urobím to veľmi rád. Som veľmi rád, že aj vo svojom veku ešte môžem naháňať mladých hráčov po trávniku a urobím všetko preto, aby som bol čo najprospešnejší na trávniku, ako aj pri každom hráčovi v klube,“ pokračuje Žofčák. My len dodajme, že Michalovčania prvý ligový zápas odohrajú už tento piatok, kedy v televíznom prenose od 20.30 hod. privítajú nováčika súťaže FK Dukla Banská Bystrica.

Výsledky v príprave
FC Košice – Michalovce 1:1
CWKS Apklan Resovia Rzeszów – Michalovce 1:2
Vasas FC – Michalovce 3:0
Michalovce – FK Humenné 3:0
Michalovce – 1. FC Tatran Prešov 2:0
Strelci gólov: Brian Peňa 2, Matúš Marcin, Michal Ranko, Vasileos Ntotis, Zoran Záhradník, Lukáš Jánošík.

Zmeny v kádri:
Príchody: Lukáš Jánošík (MŠK Žilina), Adler da Silva (Slovan Bratislava, hosťovanie), Michal Jeřábek (FK Aktobe, Kazachstan).
Odchody: Sebastián Gembický, David Toševski, Mohamed Ahmed Beso (všetci traja ukončenie hosťovania), Dimitrios Popovits, Erik Šuľa, Kubilay Yilmaz, Artabe (všetci ukončenie zmluvy), Takuto Ošima (finalizácia transferu do Cracovie Krakow).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.07.2022 17:59:41 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.