files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MŠK Iuventa v Európe proti švajčiarskemu Winterthuru

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce budú v druhom kole Európskeho pohára EHF čeliť švajčiarskemu Yellow Winterthur. Rozhodol o tom utorkový žreb v sídle EHF vo Viedni, v ktorom Michalovčanky prišli na rad až ako posledný z 54 tímov. Prvý duel by sa mal hrať v termíne 8. až 9. október vo Švajčiarsku, odveta o týždeň neskôr v Chemkostav aréne.

 

Michalovčanky pred troma rokmi švajčiarsku prekážku preskočili.

Zemplínčanky budú mať švajčiarskeho súpera vo svojej bohatej histórii európskych duelov po druhýkrát. Prvýkrát mu čelili v prvom kole Európskej ligy v sezóne 2019/20, kedy tím Spono Eagles v domácom dvojzápase zdolali 31:25 a 32:25. Zaujímavosťou je, že v tíme Yellow Winterthur pôsobil v minulej sezóne ako asistent trénera bývalý kormidelník slovenskej mužskej reprezentácie Peter Kukučka. Winterthur obsadil vo švajčiarskej lige štvrté miesto.  „So žrebom sme spokojní. Uvedomujeme, že budeme favoritom dvojzápasu. Cieľom a povinnosťou bude vo všetkej úcte k súperovi postúpiť do tretieho kola. V tejto fáze ešte na október, kedy sa tieto zápasy hrajú, nepozeráme. Určite ale budeme zbierať informácie o švajčiarskom tíme. Urobíme všetko preto, aby sme postúpili ďalej,“ uviedol pre stránku Iuventy tréner ženského tímu Peter Kostka, ktorý je momentálne so svojim družstvom na kondičnom sústredení v srbskej Kanjiži.

Žreb rešpektuje aj športová riaditeľka MŠK Iuventa Helena Aspridu, ktorá sa chce pokúsiť o dvojzápas na michalovskej pôde. „O tom, aby sa hralo dvakrát vo Švajčiarsku neuvažujeme. Chceme totiž priniesť európsku hádzanú našim fanúšikom. Sme otvorení tomu, aby sa hralo dvakrát u nás. Všetko je to ale o rokovaniach so švajčiarskym tímom, ktoré nás ešte len čakajú.“ K dvojzápasu následne dodala. „So švajčiarskymi tímami sme mali skúsenosti aj z turnaja Stadtwerk Cup, ktorý sme absolvovali aj minulé leto. Náš tím ale prešiel výraznou zmenou. Máme dosť zdrojov, ako získať informácie. V posledných rokoch sa úroveň hádzanej v tejto krajine zvyšuje a preto sa môžeme tešiť na zaujímavú konfrontáciu. Verím, že to bude s víťazným koncom v náš prospech.“  

.



Uverejnené: 19.07.2022 22:11:06 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.