files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

So vstupom do sezóny spokojní, body chcú potvrdiť aj v Poprade

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali svoju ôsmu sezónu medzi slovenskou elitou na výbornú. Doma v prvom kole zdolali MFK Dukla Banská Bystrica po dvoch góloch z pokutových kopov 2:0 a spoločne s Trnavou či Ružomberkom, ktorí vyhrali rovnakým výsledkom, sa usadili na prvej priečke v tabuľke, Získané body ale musia potvrdzovať aj na ihriskách súperov. V druhom kole budú mať na to ideálnu šancu, keď ich v Poprade čaká lanský nováčik MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

S troma bodmi spokojnosť

Michalovčania krátko pred začiatkom súťaže podpísali dvoch nových hráčov. Na hosťovanie zo Žiliny prišiel Tibor Slebodník a post stopéra vystužil už skúsený 28-ročný Michal Jeřábek. „Najdôležitejšie bolo, že sme v prvom kole vyhrali a získali tri body. Všetci v tíme veríme, že v získavaní bodov budeme pokračovať,“ rozhovoril sa bývalý hráč Dukly Praha, Jablonca, či Teplíc, ktorý do Michaloviec prišiel z kazašského FK Aktobe Jeřábek. „Osobne som mal dlhšiu pauzu, takže som sa na zápas s Bystricou veľmi tešil. Máme pred sebou nejaké ciele, máme nejaké ambície a teraz je ešte ťažké vynášať úsudky. Máme za sebou len jeden zápas, druhý nás čaká v sobotu v Poprade proti Liptovskému Mikulášu. Čo som počul, majú kvalitné mužstvo a určite nás nič ľahké nečaká,“ pokračuje Michal Jeřábek.

Na zápas príde aj rodina

Poslednú pol hodinu odohral v prvom kole aj Tibor Slebodník, ktorý rozšíril michalovský káder iba tesne pred štartom ligy. Slovenský mládežnícky reprezentant by mal zaceliť dieru, ktorá vznikla po odchode Japonca Ošimu do Cracovie Krakov. „Príchod sa zrodil fakt rýchlo. Osobne som ale rád, že môžem hrať za Michalovce,“ podotýka dvadsaťjedenročný záložník, ktorého taktiež výhra s Bystricou potešila. „Nevyhral som asi pol roka, takže určite áno,“ pokračuje. Mimochodom, Slebodník posledný víťazný duel odohral vo vlaňajšej sezóne v predposlednom kole základnej časti práve proti Michalovciam (2:1). „Čo sa týka ešte zápasu s Banskou Bystricou, myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Mali sme viac šancí, no nedokázali sme ich premeniť a preto to bolo dlhšie na vážkach. Ešte raz, sme radi za tri body, ale už sa sústredíme na ďalšie zápasy,“ dodal ešte k zápasu Slebodník.

Pre slovenského mládežníckeho reprezentanta bude sobotňajší zápas špecifickejší. Je totiž rodákom z Popradu a bude tak hrať doma. „Čaká nás nevyspytateľný súper, ktorý je hlavne na vlastnom trávniku silným tímom. V Poprade sa hrá veľmi ťažko každému. Oni sú doma a dajú to pocítiť každému. Ja však verím, že budeme úspešní a domov si prinesieme tri body,“ reaguje na našu otázku Slebodník, ktorý očakáva aj rodinnú návštevu. „Určite sa na nás prídu pozrieť,“ smeje sa dvadsaťjedenročný záložník. 

Peter Brendza



Uverejnené: 22.07.2022 18:04:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.