files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Humenský obrat režíroval kapitán

Futbalisti FK Humenné majú v druhej najvyššej súťaži v prvých štyroch dobrý a zároveň aj náročný žreb. Narazili, alebo narazia na štyroch nováčikov. V prvom kole prehrali po zlom výkone na ihrisku víťaza tretej ligy Bratislava FK Rača (0:2) a po tejto porážke museli v sobotu v druhom kole doma s víťazom tretej ligy Západ MŠK Považská Bystrica nutne bodovať. Zo začiatku predvádzali výkon z hlavného mesta...

Hostia boli počas prvého dejstva lepším tímom. V úvode nastrelili brvno, mali aj ďalšie šance. Po pol hodine hry hlavný arbiter nariadil v ich prospech pokutový kop, ktorý Lukáš Slávik premenil. No a keby na začiatku druhého polčasu využili dve tutovky, mohlo byť definitívne rozhodnuté. Nevyužité šance nakopli Humenčanov, ktorí zhruba od hodiny hry diktovali jej tempo. V 56. minúte vyrovnal po rojovom kope kapitána Erika Streňa Sedláček. Hon domácich za troma bodmi zastavoval výborný brankár Slavík, ktorý dvakrát vychytal Streňa a raz Komjatyho. V nadstavenom čase sa ale dopustil hrúbky pri výkope, keď našiel iba kapitána FK Humenného a ten sólo premenil na rozhodujúci gól. „Bol to veľmi ťažký zápas a ťažko vydreté tri body,“ rozhovoril sa humenský kapitán, ktorý sa na troch bodoch podieľal asistenciou a gólom. „Nemali sme ideálny úvod. Boli sme nervózni, zbytočne sme strácali lopty. Nakoniec som rád, že sme ukázali a ťažký zápas sme dokázali otočiť,“ pokračuje Erik Streňo.

Jeho prínos po zápase vyzdvihol aj tréner Ondrej Desiatnik. „A to som mu cez polčas povedal, že keď neuberie z tej svojej „paličatosti“, budem ho musieť striedať. Mal už žltú kartu, aj napomínanie od rozhodcu. Nakoniec to bol práve on, kto ako správny kapitán pozdvihol našu vlajku,“ reaguje Ondrej Desiatnik. Humenského lodivoda tešili body, no výkon jeho zverencov sa musí zlepšiť. „Nebolo to z našej strany ideálne, no to neboli ani v Rači, kde sme nebodovali vôbec. Začali sme v obrovskom kŕči. Asi to bolo vytvoreným tlakom po prehre v Rači. Naše zlepšenie prišlo v druhom polčase po prestriedaní. Klobúk dole pred mužstvom, ako zvládlo záver. Vyhrať 2:1 po takomto priebehu, vyhrať gólom z nadstaveného času. Aj keď hra nespĺňala naše kritéria, body tentoraz tešia.“ Naopak, Desiatnika neteší štart do súťaže. „Popravde, čakal som viac ako tri body z domácej výhry. Čakal som, že zabodujeme aj v Rači, spokojný teda byť nemôžem. Je to ale druhé kolo. Dúfam, že sa do toho dostaneme.“ My dodajme, že Humenčania sa doma predstavia aj v treťom kole. V nedeľu sa síce mali predstaviť v Prešove, no po dohode klubov prišlo k výmene domáceho prostredia. Zápas tretieho kola sa teda bude hrať v nedeľu od 17.00 hod. v Humennom. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.07.2022 09:55:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.