files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce majú druhú bankovku, je na nej bronzový olympionik

V Michalovciach v týchto dňoch vychádza druhá bankovka. Po tom, ako minulý rok v edícii Nula Euro Souvenir vyšla zberateľská eurobankovka pri príležitosti 777. výročia prvej písomnej zmienky o Michalovciach, je v týchto dňoch vydaný ďalší kus, ktorý nadchne zberateľov. Je na nej prvý olympijský medailista zo Zemplína, hokejista Pavol Regenda. Autorom bankovky je rovnako ako pri písomnej zbierke o Michalovciach Andrej Koli.

S jej oficiálnym predajom sa začalo v sobotu na zimnom štadióne, kde bol prítomný úspešný olympionik a aj autor bankovky. „Paľko Regenda je prvým držiteľom olympijskej medaily zo Zemplína a práve to ma viedlo k nápadu vytvorenia bankovky s jeho podobizňou. Nakoniec som na to prišiel, že je prvou s podobizňou hokejistu,“ povedal nám autor bankovky. „Som veľmi rád a je to pre mňa pocta. Cením si hlavne to, že pripomína náš olympijský úspech. Získali sme ho spolu a ja som rád, že som vďaka tomu mohol doniesť medailu na Zemplín. Pre mňa je to naozaj pocta a dúfam, že to nejakých ľudí poteší,“ okomentoval vydanie špeciálnej bankovky Pavol Regenda.

Autor bankovky nás oboznámil s ešte jednou zaujímavou novinkou. „Bankovka Paľka Regendu je mojou druhou. Už teraz môžem prezradiť, že v pláne mám tretiu bankovku, ktorá vyjde v októbri. Bude venovaná storočnici Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach,“ dodal Andej Koli. My dodajme, že bankovka Pavla Regendu vyšla v limitovanej edícii kusov. Zakúpiť si ju nemôžete zatiaľ nikde inde, len na stránke Nula Euro Souvenir. Jej cena je tri eurá, podľa viacerých ale môže stúpať... Pavol Regenda je odchovancom michalovského hokeja. V tíme HK Dukla Ingema Michalovce pôsobil posledné dve sezóny, Od tej nasledujúcej bude pôsobiť za morom, keďže podpísal dvojročnú dvojcestnú zmluvu s účastníkom NHL Anaheim Ducks. Regenda je slovenským reprezentantom. Vo februári sa na ZOH  v Pekingu tešil z bronzovej medaily, v máji bol na majstrovstvách sveta vo Fínsku s piatimi gólmi najlepším strelcom tímu. Je nateraz prvým hokejistom so svojou bankovkou. Na Slovensku ju zatiaľ majú len zlatí medailisti z olympiády – Michal Martikán a Petra Vlhová.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.07.2022 15:17:25 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.