files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Adam Stripai na majstrovstvá sveta do Edmontonu

Obranca HK Dukla Ingema Michalovce Adam Stripai je v konečnej nominácii trénera Ivana Feneša na dohrávaný svetový šampionát do dvadsať rokov v kanadskom Edmontone. Ako je známe, juniorský svetový šampionát bol na prelome rokov prerušený kvôli koronavírusu. Dohrá sa začiatkom augusta. V nominácii je aj Roman Faith, ktorý vlaňajšiu sezónu dohral v Michalovciach. Aktuáne je voľným hráčom, keďže Bratislava Capitals, kde mal pôsobiť, zanikla.

Adam Stripai je ôsmym Michalovčanom, ktorý si zahrá na mládežníckom svetovom šampionáte. Prvým bol Kristián Kudroč, ktorý si zahral na šampionáte do osemnásť (1999) aj dvadsať rokov (2000).  Nasledovali ho aj ďalší obrancovia Michal Kozák, Martin Boboš, ako aj útočníci Matej Hinďoš a Peter Boltun. Kapitánom reprezentácie do osemnásť rokov bol Samuel Solenský (hral dokonca na troch šampionátoch – dvoch dorasteneckých a jednom juniorskom), v súčasnosti hráč Nitry a na dvoch svetových šampionátoch si zahral aj súčasný slovenský reprezentant Pavol Regenda.

Slovenská výprava odletí v utorok 2. augusta z Viedne do Frankfurtu a odtiaľ priamo do dejiska MS v Edmontone, kde sú v pláne dva prípravné zápasy s Nemcami a Švajčiarmi. Do svetového šampionátu vstúpia Slováci 9. augusta o 20.00 SELČ duelom proti Česku. Následne presne o polnoci z 11. na 12. augusta nastúpia proti Kanade, o 24 hodín neskôr, teda o polnoci z 12. na 13. augusta proti Lotyšsku. Účinkovanie v základnej B-skupine zakončia 14. augusta o 20.00 SELČ proti Fínsku.

Nominácia Slovákov na majstrovstvá sveta

brankári: Šimon Latkóczy (University of Nebraska-Omaha/USA), Patrik Andrisík (Jungadler Mannheim/Nem.), Tomáš Boľo (HC 21 Púchov)

obrancovia: Boris Žabka (HC Slovan Bratislava), Jozef Viliam Kmec (HC Košice), Dávid Nátny (MHA Martin), Adam Stripai (HK Dukla Ingema Michalovce), Denis Bakala (HC 21 Prešov), Šimon Bečár, Rayen Petrovický (obaja HK Dukla Trenčín), Šimon Groch (HC Olomouc/ČR), Maxim Štrbák (Jokerit Helsinki/Fín.).

útočníci: Roman Faith (iClinic Bratislava Capitals), Jakub Demek (HC Košice), Oleksij Myklucha, Oliver Stümpel (obaja HK Nitra), Martin Mišiak (HC Nové Zámky), Matej Kašlík (HKM Zvolen), Samuel Honzek (HK Dukla Trenčín), Maroš Jedlička, Jakub Kolenič (obaja HKM Zvolen), Libor Nemec (Lukko Rauma/Fín.), Michael Laurenčík (Tyresö-Hanviken/Švéd.), Dalibor Dvorský (AIK Solna/Švéd.), Servác Petrovský (Oceláři Třinec/ČR), Ľubomír Kupčo (Des Moines Buccaneers/USA), Peter Repčík (Cape Breton Eagles/Kan.), Adam Sýkora (New York Rangers/NHL)

 

.



Uverejnené: 31.07.2022 15:06:31 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.