files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejisti HK Dukla sa pripravujú na náročný január

 

Najprv žltačka, potom vyhorená šatňa. Hokejistov HK Dukla Michalovce stíha v tejto sezóne jedna pohroma za druhou. Je však potrebné za všetkým zlým urobiť hrubú čiaru a koncentrovať sa na jej záver. Ten bude pre nich veľmi náročný, pretože v priebehu 22 dní musia odohrať 12 zápasov.

 

Zlého už bolo naozaj dosť

 

O Dukle sa v poslednom čase píšu len negatívne veci. Najskôr to bola vírusová hepatitída, ktorou sa nakazilo až jedenásť hráčov a teraz aj požiar v šatni. „O negatívach sa už naozaj popísalo a pohovorilo dosť“, rozhovoril sa športový riaditeľ HK Dukla Richard Mašlanka. Ako ďalej priznal už ho unavuje odpovedať na negatívne otázky, ktoré dostáva posledné tri týždne. To neprospieva hráčom, vedeniu ani menu klubu. „Klub HK Dukla sa postavil na nohy pred troma rokmi hlavne vďaka mestu a pánovi Mrázovi. Práve jemu môžeme byť vďační. O takúto reklamu už naozaj nemáme záujem my, ani on. Myslíme si, že zlého už bolo naozaj dosť. Treba za tým všetkým urobiť dlhú čiaru a sústrediť sa na budúcnosť“, doplnil ešte Mašlanka.

 

Zatiaľ s jednou istou posilou

 

Hokejisti Dukly Michalovce začali v pondelok trénovať po dvojtýždňovej prestávke. Na prvom tréningu mal tréner Faith k dispozícii štrnásť hráčov a troch brankárov. K týmto hráčom sa budú postupne pridávať nové posily, ktoré sa podarí vedeniu zohnať. To sa snaží výrazne zdecimovaný káder posilniť. Vzhľadom na to, že pre hepatitídu im do konca sezóny vypadli nosní hráči, musia ho dopĺňať nielen kvantitou, ale aj kvalitou. Rozhodili svoje siete a postupne začali oslovovať vytypovaných hráčov. Je jasné, že nahradiť hráčov ako Boržík, Minčák, či Lezo nie je vôbec jednoduché. Navyše nie je vôbec záruka, či vytypovaní hráči zapadnú do kolektívu a budú naozaj prínosom. Bolo to vidno v minulej sezóne, keď sa v kádri Dukly prestriedal rekordný počet hráčov. Funkcionárov navyše tlačí aj čas, pretože koniec prestupového obdobia sa výrazne blíži. Prvou lastovičkou v kádri je obranca Spišskej Novej Vsi Tomáš Valečko. „Je to zatiaľ jediný hráč s ktorým sme už dohodnutí na podmienkach,“, podotkol športový riaditeľ klubu. My len dodajme, že tento defenzívny bek v minulej sezóne exceloval v drese Trebišova, keď bol najproduktívnejším obrancom 1. ligy. Druhým hráčom, ktorý rozšíril rady Dukly je junior Murat Hasani. Pri ďalších hokejistoch ešte nič nie je isté. „Máme síce rozpracovaných viacerých hráčov, ale nebudeme menovať žiadneho dokedy nebude na stole dohoda“, rázne podotkol Mašlanka. Istý nie je ani príchod dvoch michalovských odchovancov Petra Tirpáka a Jána Zalužického hosťujúcich v neďalekom Humennom. Tí sa takisto musia dohodnúť s vedením na podmienkach ich účinkovania v tíme.

 

Náročný január

 

Už pri prvom pohľade na zápasový program je jasné, že hokejistom Dukly bude v januári horúco. Za 22 dní totiž odohrajú až dvanásť zápasov. „Play off momentálne neriešime. V súčasnosti je najdôležitejšie dohrať túto nešťastnú sezónu. Vyraďovacia časť by bola v tomto momente obrovským úspechom“, dodal Mašlanka. Zdá sa, že vie o čom hovorí. Michalovčanov totiž čakajú náročný súperi väčšinou z hornej polovice tabuľky. Doma privítajú Spišskú Novú Ves, Liptovský Mikuláš, cestujú do Prešova, Liptovského Mikuláša, či vedúcich Piešťan. Navyše majú pred sebou aj dva derby zápasy s Trebišovom. „Je to veľmi náročný program, ešte šťastie, že z dvanástich zápasov odohráme deväť doma. To je šťastie v nešťastí,“ podotkol na záver Mašlanka.

Januárový program Dukly :

 

34. kolo (4.1.2011 utorok o 17.00) Michalovce - Spišská Nová Ves

Dohrávka 28. kolo (5.1.2011 streda o 17.00) Trebišov - Michalovce

35. kolo (7.1.2011 piatok o 17.00) Prešov - Michalovce

Dohrávka 30. kolo (9.1.201 nedeľa o 17.00) Michalovce - Bardejov

36. kolo (11.1.utorok o 17.00) Liptovský Mikuláš - Michalovce

37. kolo (14.1.2011 piatok o 17.00) Michalovce - Spišská Nová Ves

Dohrávka 31. kolo (16.1.2011 nedeľa o 17.00) Michalovce - Liptovský Mikuláš

38. kolo (18.1.2011 utorok o 17.00) Michalovce - Trebišov

39. kolo (21.1.2011 piatok o 18.00) Piešťany - Michalovce

Dohrávka 33. kolo (23.1.2011 nedeľa o 17.00) Michalovce - Detva

Dohrávka 32. kolo (24.1.2011 pondelok o 17.00) Michalovce – Brezno ešte nie je definitívne !!!

40. kolo (25.1.2011 utorok o 17.00) Michalovce - Dolný Kubín

 

Peter Brendza



Uverejnené: 17.12.2010 16:19:10 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.