files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V príprave so zaujímavými súpermi, Dukla má nateraz káder uzavretý

Hokejisti HK Dukla Ingema sa už pripravujú na ľade. Po pondelkovom začiatku prípravy, ktorú odštartovali zdravotnými a fyzickými testami, išli hráči v stredu večer po prvýkrát na ľadovú plochu. V príprave sú zatiaľ bez hlavného trénera Toma Coolena. Kanadský lodivod má menšie zdravotné problémy a doraziť na Zemplín by mal začiatkom budúceho týždňa. Extraligista tak zatiaľ trénuje pod vedením dvojice asistentov Dušana Devečku a Petra Kudelku.

 „Čo sa týka prípravy, všetko ide podľa plánu, ako je to nastavené. Podstatné je, že hráči sú zdraví, majú po úspešných testoch a môžeme sa tak pripravovať na sezónu,“ rozhovoril sa športový manažér HK Dukla Ingema Michalovce Marek Mašlonka, ktorý krátko pred začiatkom musel riešiť jednu vynútenú zmenu v kádri. Zdravotné problémy zabránili v príchode kanadského útočníka Erica Roya. Na jeho miesto Dukla angažovala jeho krajana Tariqa Hammonda, ktorý by mal prísť na Zemplín v nedeľu. „Súčasná situácia na trhu s hráčmi je stabilná a je tak z čoho vyberať. Podľa môjho názoru sme našli adekvátnu náhradu za Roya a možno je Hammond aj typovo pre nás momentálne užitočnejší hráč, keďže sme potrebovali defenzívnejší typ obrancu,“ podotkol michalovský manažér.

Káder nateraz uzavretý

Čo sa týka kádra, okrem Hammonda, ktorý príde v nedeľu a Adama Stripaia, ktorý je zase s reprezentáciou do dvadsať rokov na majstrovstvách sveta v Edmontone, nechýba v príprave nikto. Aj preto Mašlonka považuje káder nateraz za uzavretý. Zemplínčania nechcú reagovať ani na koniec Bratislava Capitals, odkiaľ vlani prišli do Michaloviec po predčasnom konci sezóny až dvaja hráči – Roman Faith a Dávic Buc. „Kontakty od manažérov, ktorí ponúkajú hráčov z tohto klubu, mám asi každý deň. Aj keď sú tu nejaké zaujímavé mená, ktoré sú na trhu voľné, my momentálne nikoho nezháňame. Nie sme v situácii, kedy nutne potrebujeme hľadať hráčov. Máme k dispozícii päť pätiek, štrnástich podpísaných útočníkov, osem obrancov a stále máme dve miesta voľné pre zahraničných hráčov. Nebudeme káder dopĺňať kvantitatívne, na úkor kvality, alebo na úkor toho, že nejakí hráči budú sedieť na tribúne. Keby nás niekde tlačila topánka, reagujeme, ale v súčasnej situácii to nepotrebujeme,“ reaguje Marek Mašlonka.

Aj s triom juniorov, Kurila do Švédska

Michalovčania už v júni avizovali, že do prípravy sa zapoja aj juniori. Na prvých tréningoch sme videli troch „košíkarov“ a to obrancov Romana Nováka a Viktora Brezinu, či útočníka Róberta Fedora. Tréneri mali záujem aj o dvojicu Rohaľ – Kurila, ktorí sú so slovenskou osemnástkou na prestížnom Hlinka/Gretzky Cupe. Do prípravy sa ale zrejme nezapoja. Podľa našich informácii sa prvý menovaný presunie do projektu reprezentačnej osemnástky a druhý sa zase po návrate domov uberie severskou cestou, keďže putuje do Švédska. „Počítali sme s ním do prípravy a počítal s ním aj tréner Tartaľ do reprezentačného projektu SR 18. Kurila sa ale rozhodol odísť do Švédska, kde bude hrať dorasteneckú súťaž, čo musíme rešpektovať. Škoda, šancu ale dostanú iní. Tých určia tréneri Ivan Králik a Ivan Boržík, ktorí ich vedú v doraste a juniorke. Keď budú vidieť, že niekto na to má a že nám môže pomôcť, posunieme ho k nám,“ zdôrazňuje Mašlonka.

V príprave s ôsmimi zápasmi

Michalovská Dukla má v pláne osem prípravných zápasov, v ktorých v nedávnom období došlo k zmene. V utorok 6. septembra mal tím nastúpiť proti HC Košice, no "oceliari" budú v tom čase na turnaji vo Švédsku a Michalovčania sa tak v rovnakom dátume predstavia v Humennom. Michalovčania začnú v utorok šestnásteho augusta súbojom v Budapešti s MAC, následne ich čaká domáci dvojzápas s majstrom Maďarska Ferencvarosom a takisto aj aktuálnym víťazom Kontinentálneho pohára, poľskou Cracovia Krakov (19. a 23. august). Po tomto dvojzápase prídu na rad štyri duely ú súperov (Krakov, Frýdek Místek, Jastrzebie a spomenuté Humenné) a domáca generálka s MAC Budapešť (piatok 9. september). „Od prípravy očakávame, aby sa hráči zžili s našim systémom,“ rozhovoril sa Dušan Devečka, jeden z dvoch nových asistentov Toma Coolena. „Čo sa týka kádra, ten máme uzavretý. Práve s tým sme chceli ísť do prípravy, a tak to aj máme. Chýbajú iba Tariq Hammond a Adam Stripai, ktorý si na našu radosť plní reprezentačné povinnosti. Ďalších hráčov momentálne nezháňame,“ nadväzuje na slová manažéra Dušan Devečka.  

Prípravné zápasy HK Dukla Ingema Michalovce
utorok 16. augusta: MAC Budapešť - Michalovce.
piatok 19. augusta: Michalovce - Ferencváros Budapešť.
utorok 23. augusta: Michalovce - Cracovia Krakov.
štvrtok 25. augusta: Cracovia Krakov - Michalovce.
utorok 30. augusta: HC Frýdek-Místek - Michalovce.
streda 31. augusta: GKS Jastrzebie - Michalovce.
utorok 6. septembra: HC 19 Humenné - Michalovce.
piatok 9. septembra: Michalovce - MAC Budapešť.

Káder HK Dukla Ingema Michalovce
Brankári: Jakub Hrubovský, Stanislav Škorvánek, Tomáš Vošvrda (ČR). 
Obrancovia: Jakub Cibák, Tariq Hammond (Kan.), Miroslav Macejko, Christián Michalčin, Vladimír Mihálik, Zach Osburn (USA), Martin Štajnoch, Adam Stripai, Roman Novák, Viktor Brezina.
Útočníci: Juraj Bezúch, Peter Bjalončík, Dávid Buc, Samuel Chalupa, Peter Galamboš, Danny Kristo (USA), Adam Lapšanský, Dávid Okoličány, Matúš Paločko, Radovan Puliš, Jakub Suja, Filip Vašaš, Josh Winquist (Kan.), Roman Žitný, Róbert Fedor.

Ako trénovali?
Roman Novák, Martin Štajnoch – Juraj Bezúch, Josh Winquist, Danny Kristo.
Miroslav Macejko, Zach Osburn – Adam Lapšanský, Dávid Buc, Radovan Puliš.
Vladimír Mihalik, Jakub Cibák – Peter Bjalončík, Jakub Suja, Roman Žitný.
Christián Michalčin, Viktor Brezina – Matúš Paločko, Peter Galamboš, Filip Vašaš.
Samuel Chalupa, Róbert Fedor, Dávid Okoličány.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 05.08.2022 07:55:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.