files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dve ocenenia pre Michalovčanov na podujatí Hokejista roka

Na štvrtkovom podujatí Hokejista roka, kde boli ocenení najlepší hokejisti za rok 2021, brali ocenenia aj Michalovčania. Najlepšou hokejistkou Slovenska sa za minulý rok stala Nicol Lucák Čupková a do All-stars Tipos Extraligy sa dostal útočník Michaloviec Pavol Regenda.

Slávnostný galavečer pri príležitosti vyhlasovania výsledkov ankety Hokejista roka usporiadal SZĽH prvýkrát od roku 2019. Možnosť hlasovať dostali členovia Výkonného výboru a vedenia SZĽH, zástupcovia klubov aj vybraní hokejoví novinári. Predvlani sa anketa vôbec neuskutočnila, keďže sezónu 2019/2020 nedohrali pre vypuknutie pandémie koronavírusu. Vlani malo vyhlasovanie online podobu, rovnako z dôvodu pretrvávajúcej nepriaznivej epidemiologickej situácie. 

Nicol Lucák Čupková a Pavol Regenda spolu s členom výkonného výboru SZĽH Jozefom Kužmom (foto: hk dukla michalovce - mládež).

Hokejistom roka sa stal Juraj Slafkovský

Slovenský reprezentant Juraj Slafkovský ovládol anketu Hokejista roka 2022. Okrem premiérovej trofeje za celkové prvenstvo si odniesol zo štvrtkového galavečera aj ocenenia pre najlepšieho útočníka a najlepšieho hráča do 20 rokov v sezóne 2021/22. Najlepším obrancom sa stal Erik Černák, brankárom Patrik Rybár. Najlepšou hokejistkou sa stala Nicol Lucák Čupková, trénerom Craig Ramsay. Súčasťou programu bolo taktiež vyhlasovanie All-Star tímov minulej sezóny v dvoch najvyšších slovenských súťažiach. V Tipos extralige vytvorili najlepšiu šestku brankár Marcel Melicherčík zo Spišskej Novej Vsi, obrancovia Šimon Nemec z Nitry s Mattom MacKenziem z bratislavského Slovana a útočníci Samuel Buček z Nitry, Samuel Takáč zo Slovana a Pavol Regenda z Michaloviec. Zaujímavosťou je, že trojica Nemec, Takáč a Regenda sa tešila z olympijského bronzu v Pekingu. V TIPOS Slovenskej hokejovej lige mali takisto dvojnásobné zastúpenie dva kluby, konkrétne Žilina a Skalica. Vlkov reprezentovali brankár Stanislav Škorvánek (od novej sezóny hráč Michaloviec) a útočník Šimon Petráš, Záhorákov obranca Ondřej Šmach a útočník Daniel Štumpf. Spomenuté kvarteto doplnil najproduktívnejší bek súťaže Michal Novák z Topoľčian a skúsený útočník Marcel Holovič z Trnavy. Na Bratislavskom hrade sa odovzdávali aj trofeje pre najvýraznejšie postavy uplynulej sezóny mládežníckych súťaží. Cenu Karola Faka pre najproduktívnejšieho hráča Kaufland Extraligy dorastu získal Maxim Mamonov zo Slovana Bratislava, Cenu Dušana Pašeka pre najlepšieho strelca Extraligy juniorov si vybojoval Adam Stránský z Trenčína. V závere programu v Zimnej jazdiarni na Bratislavskom hrade pribudli do Siene slávy slovenského hokeja dvaja majstri sveta z Göteborgu – Peter Bondra a Žigmund Pálffy. 

.



Uverejnené: 12.08.2022 10:17:29 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.