files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dôležité body pre MFK Zemplín. Skalicu zdolal 3:1

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce dosiahli v rámci šiesteho kola Fortuna ligy dôležité víťazstvo, keď na svojej pôde zdolali nováčika súťaže MFK Skalica 3:1. Hrdinom zápasu bol dvojgólový strelec Adler Da Silva, jeden gól pridal z pokutového kopu Igor Žofčák.

Zverenci trénera Norberta Hrnčára sa najbližšie predstavia už v piatok v televíznom prenose Nova Sport o 16.00 hod. v Žiline. Ešte predtým ich čaká v utorok stretnutie druhého kola Slovnaft Cupu na pôde štvrtoligového Krásnohorského Podhradia.  Doma ich uvidíme v stredu 31. augusta, kedy ich čaká duel ôsmeho kola Fortuna ligy proti Ružomberku (18.00 hod.).

Michalovčania vstupovali do zápasu s jasným cieľom, odčiniť tri posledné porážky a hlavne tú z minulého kola, v ktorom doma podľahli Trnave (0:4). Po prvýkrát v sezóne dostal šancu v základnej zostave aj kapitán Igor Žofčák a na hre Zemplína to bolo vidieť. V desiatej minúte podnikli rýchlu kontru, k lopte sa dostal Adler Da Silva a krížnou presnou strelou otvoril skóre duelu. Po góle začali preberať iniciatívu hostia. Strelu Hašu výborne zblokoval Ranko, Yao zase stroskotal na pozornom Kožucharovi. Tesne pred pauzou Ranko hlavičkoval loptu po Hollého centri na vlastné brvno. To už nebol na ihrisku hlavný rozhodca Očenáš, ktorý sa nechtiac zaplietol do súboja medzi Žofčákom a Nagyom, a musel ho vystriedať náhradný arbiter Micheľ.  

Do druhého dejstva urobil skalický tréner Juraj Jarábek dvojité striedanie s jasným cieľom, oživiť svoju ofenzívu ešte viac a zobrať opraty zápasu do svojich rúk. Michalovčania ale opäť gólovo udreli. Peňa krásne vysunul Žofčáka, ten obišiel aj brankára Junasa, následne ho zrazil k zemi Yao a hlavný rozhodca odpískal pokutový kop. Z neho sa michalovský kapitán opäť raz nemýlil a Zemplín tak viedol 2:0. Skaličania sa po druhom inkasovanom góle ešte viac tlačili dopredu, čistú gólovú šancu si ale nevypracovali. Michalovčania sa zamerali na umné bránenie a rýchle kontry. V 79. minúte poslal parádnu loptu dopredu Peňa, zmocnil sa jej Adler, ktorý vyhral súboj s Yaom a svojim druhým gólom v zápase definitívne rozhodol. Nič na tom nezmenil ani priamy kop Fábryho, ktorým skalický stredopoliar iba kozmeticky upravil výsledok zápasu na 3:1 v prospech domácich.  

MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 3:1 (1:0)
Góly: 10. a 79. Adler Da Silva, 52. I. Žofčák (11 m) - 86. A. Fábry
Žlté karty: 45. M. Marcin, 66. Ranko, 90+. Jeřábek - 21. Hollý, 90. Čögley
Rozhodovali: Očenáš (40. K. Micheľ) - Pozor, Štofik; 921 divákov
MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - Kotula, Jeřábek, Ranko, Méndez - I. Žofčák (59. F. Vaško), M. Begala, Peňa (81. T. Slebodník) - M. Marcin, Adler Da Silva (81. Z. Záhradník), L. Jánošík (73. D. Magda)
MFK: Junas – Čögley, Blažek, Rudzan, Yao (82. Černek) – Hollý (46. A. Fábry), M. Nagy – Baumgartner (46. Václav), Vlasko (69. Šebesta), J. Mihalík (76. Mášik) – Haša.

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec - zdroj mfk zemplín): "Celý týždeň sme pracovali na tom, aby sme odčinili ten nepríjemný výsledok z minulého kola. Podriadili sme tomu aj náš spôsob hry. Boli sme kompaktní, čo nám predtým chýbalo. Hostia si nevypracovali asi žiadnu gólovú šancu, ale vyplynulo to z toho, že sme pôsobili dobre v defenzíve. Hrozili najmä po štandardkách, my sme si počkali na brejkové situácie, hneď z dvoch sme skórovali a s prehľadom sme ten zápas ukočírovali. Bolo to náročné, som veľmi rád, že z mužstva bolo cítiť energiu a chuť po víťazstve. Túžili sme po ňom viac ako súper. Nemôžeme si však vydýchnuť, v utorok nás čaká Slovenský pohár, takže pokračujeme ďalej."

Juraj Jarábek (tréner Skalice - zdroj mfk zemplín): "Ťažko sa mi to hodnotí, pretože sme mali zlý vstup do stretnutia. Domáci boli draví a premenili hneď prvú šancu. Nepochválim svojich stopérov, lebo útočníkovi takých kvalít, aké má Adler, nechali až priveľa priestoru. Potom sme začali hrať, mali sme veľa náznakov šancí, aj oveľa vyššie držanie lopty, ale na to sa nehrá. Michalovce boli efektívne a do druhého polčasu sme urobili nejaké zmeny s cieľom potrápiť ich, no po neodpískanej ruke po našej štandardke prišla kontra domácich, keď si skúsený Žofčák vypýtal pokutový kop. Potom si to už Michalovce ustrážili. Gratulujem im k víťazstvu, my si musíme nejaké situácie vysvetliť."

.



Uverejnené: 20.08.2022 20:52:02
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.