files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach aj traja majstri sveta z roku 2002 a dvaja olympijskí víťazi

Už o týždeň zažijú Michalovce hokejovú exhibíciu, akú ešte nezažili. Do metropoly Zemplína prídu v nedeľu jedenásteho septembra viacerí majstri sveta, olympijskí víťazi, či bývalí hráči NHL. Tí vyzvú v rámci tímu HC Olymp Praha michalovskú Duklu Ingema zo sezóny 2018/19, teda hráčov, ktorí sa zaslúžili o historický postup do Extraligy. Teraz si niečo povieme o tíme vyzývateľa, na Michalovčanov si posvietime v nasledujúcom článku. Vstupenky na hokejovú exhibíciu sú stále v predaji.  

Hokejový tím HC Olymp Praha vznikol na základe televízneho seriálu Poslední sezóna, kde sa v úlohe Jana Krolla predstavil známy český herec Martin Dejdar. Ten sa do role hokejistu tak vžil, že si už nedokáže svoj život bez tohto športu predstaviť a rozhodol sa tak vytvoriť tento tím. V ňom účinkujú aj viacerí olympijskí víťazi z Nagana. Obranné rady vystužuje Dominik Hašek, v tíme hosťujú aj ďalšie hokejové hviezdy ako Jiří Šlégr, či Patrik Eliáš. K dispozícii je napríklad aj Aleš Valenta, ktorý získal zlatú medailu v akrobatickom lyžovaní na olympiáde v Salt Lake City (2002) v akrobatickom lyžovaní. V súčasnosti pôsobí ako moderátor. Dejdar postupne skladá káder na každý zápas HC Olymp. Aj do Michaloviec chce priniesť kvalitu. Jedným z hráčov, ktorí si tu zahrajú, je aj slovenský útočník Jozef Stumpel. Päťdesiatročný majster sveta z roku 2002 má za sebou bohatý hokejový životopis. V kanadsko-americkej NHL odohral šestnásť sezón a spolu aj s play-off sa predstavil v 1012 zápasoch. Postupne za morom obliekal dresy Boston Bruins, Los Angeles Kings, kde bol spoluhráčom ďalších slovenských hokejových velikánov Žigmunda Pálffyho a Ľubomíra Višňovského, a Floridy Panthers. V drese slovenskej reprezentácie si zahral na ôsmych majstrovstvách sveta. V roku 2002 získal titul majstra sveta, o rok neskôr sa tešil z bronzovej medaile.

V tíme HC Olymp Praha sa určite predstavia aj jeho ďalší dvaja spoluhráči z Goteborgu – strední útočníci Ladislav Nagy a Peter Pucher. Ladislav Nagy iba nedávno ukončil svoju bohatú kariéru. V NHL odohral osem sezón, v ktorých odohral 453 zápasov. Obliekal dresy St. Louis Blues, Pheonix Coyotes,  Dallas Stars a Los Angeles Kings. Spolu odohral 503 zápasov, v ktorých strelil 117 gólov a pridal 198 asistencií. Ďalších päť sezón odohral v KHL. Ich spoluhráčom v tíme bude aj famózny brankár Roman Čechmánek. Ten chránil českú svätyňu v čase, keď Slováci nevedeli zdolať svojich bývalých bratov a z Čechmánka mali viacerí slovenskí hráči komplex. Roman Čechmánek sa postupne presadil v Európe a následne aj za morom v NHL. S českým Vsetínom získal päť ligových titulov. Je trojnásobným majstrom sveta (1999, 2000, 2001), v roku 1998 bol členom kádra, ktorý vybojoval pre Českú republiku zlaté olympijské medaile. Na začiatku milénia sa presunul do NHL, kde sa stal na tri sezóny oporou Philadelphie Flyers. Jednu sezónu odchytal aj v Los Angeles Kings. Odchytal za ňu aj s play-off 235 duelov. V sezóne 2000/01 dokonca siahal aj na Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára ligy, skončil nakoniec druhý za Martinom Brodeurom, no pred svojim legendárnym krajanom Dominikom Hašekom. Za českú stranu prisľúbili účasť aj ďalší olympijský víťaz či majster sveta Róbert Reichel, ako aj ďalší Česi hrajúci v NHL – Jiří Hrdina, Jiří Tlustý, Petr Klíma (držiteľ Stanlyho pohára s Detroitom), či Milan Tichý. Chýbať samozrejme nemôže zakladateľ HC Olymp Praha Martin Dejdar a v Michalovciach by sa na korčuliach mal predstaviť aj ďalší známy český herec Sagvan Tofi. Zo slovenskej strany treba spomenúť ešte aj účasť historicky najproduktívnejšieho hráča Extraligy Arneho Krotáka. Paradoxom je, že druhý najproduktívnejší hráč histórie slovenskej Extraligy Richard Šechný bude trénerom michalovského tímu.  

 

Predbežná zostava HC Olymp Praha: Roman Čechmánek - Róbert Reichel, Petr Klíma, Jiří Tlustý, Milan Tichý, Martin Dejdar, Arne Kroták, Jozef Stumpel, Peter Pucher, Aleš Valenta, David Suchařípa (herec), Matyáš Hložek (muž roka 2017). Ďalší hráči sú v štádiu riešenia (kompletné zostavy tímov vám prinesieme v piatok...) 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 04.09.2022 18:35:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.