files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obhajca začal nečakanou prehrou

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce začali svoju cestu za obhajobou víťazstva v MOL lige nečakanou prehrou. Zverenky trénera Petra Kostku prehrali v prvom kole na pôde pražskej Slavie až relatívne hladko 27:32, keď hlavne v druhom polčase nevedeli nič vymyslieť na pevnú defenzívu „zošívaných“.

Počas leta poriadne pozmenený káder cestoval do Prahy bez jednej z najväčších opôr defenzívy a ofenzívy, ukrajinskej spojky Iryny Kompaniecovej, ktorá sa zranila v poslednom prípravnom zápase v Jaroslawe. Navyše, zdravotné problémy trápili aj ďalšiu výraznú oporu, kapitánku Patríciu Wollingerovú. Aj napriek tomu sa čakalo, že omladený tím duel v Prahe zvládne, no nestalo sa tak. Okrem jedenásťgólovej Aleny Dvorščákovej totiž nezabrala iná hráčka a výsledkom toho bola pre niekoho nečakaná prehra. Kto ale dokáže čítať medzi riadkami a vidí, že letný zásah do kádra bol obrovským, pre toho to až také nečakané nie je. A keď vám vypadne najväčšia opora tímu, na ktorej je postavená celá hra, prekvapenie až takým prekvapením byť nemusí...

Niektoré hráčky šetrili krokom

Aj napriek tomu, že zdravotné problémy limitovali najväčšie opory, tréner Peter Kostka chcel v Stovežatej bodovať. Jeho tím ale zastavila sterilita v ofenzíve, ako aj veľmi pomalá a deravá obrana. „Pre mňa je to o to ťažšie pochopiť, pretože práve na obrane a obrannom systéme sme pracovali celé leto. Hneď v prvom ostrom zápase sa nám to rozsypalo. Namiesto agresivity predvedieme doslova trápne tanečky, ktoré by sa možno nestratili ani v tanečnej súťaži,“  hľadal aj dva dni po prehre ťažko slová tréner Michalovčaniek.

Ten okrem jedenásťgólovej Dvorščákovej, ktorá v sobotu kvôli svadbe svojej sestry ani nemala hrať a kapitánky Wollingerovej, ktorú zase sužovali zdravotné problémy, nedokázal vyzdvihnúť ani jednu hráčku. „Klobúk dole pred „Ali“, ako sa dokázala s touto situáciou vysporiadať. Po zranení „Kompaši“ jednoducho musela s nami ísť. Okrem nej by som totiž mal k dispozícii na ľavú spojku iba šestnásťročnú Soskydu. Pri neúčasti Kompaniecovej bojovala „Ali“ ako lev. Rovnako ako Wollingerová, ktorú sužovali zdravotné ťažkosti. Išla ale na dno síl, čo u niektorých hráčok povedať nemôžem...,“ reaguje Kostka a vzápätí pridáva ďalšiu dávku kritiky. „Za náš klub nemôžu hrať hráčky, ktoré si nevážia jeho predchádzajúce úspechy a históriu. Na niektorých pozíciách nemáme adekvátnu kvalitu. Tá je nevyhnutná preto, aby sme plnili stanovené ciele. Ja sa odmietam podpísať pod výkony niektorých mojich hráčok. Niektoré šetrili krokom a nedokázali sa pre úspech tímu rozdať. Dievčatá to buď v krátkom čase pochopia, alebo dostanú ešte viac priestoru mladé baby ako trebárs aj Karin Soskyda. Aj s ňou v zostave by sme možno zápas v Prahe prehrali, no mladé baby by nám to o niekoľko mesiacov vrátili.“  Michalovčanky budú môcť porážku z prvého kola odčiniť v sobotu, kedy ich čaká od 17.00 hod. domáci duel s Házená Kynžvart. Aj zverenky slovenského trénera Petra Sabadku v prvom kole prehrali, keď na domácej pôde možno tiež nečakane nestačili na Šaľu (24:26).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.09.2022 14:57:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.