files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Levy hrýzli favorita, na jeho skalp im chýbal kúsok

Utorkové zemplínske hokejové derby sa v prvých minútach nenieslo v znamení favorita. Prvoligoví Humenčania Dominikom Borovom využili presilovku a keď v siedmej minúte presne namieril aj Ján Marcinko, v Humennom sa rodilo obrovské prekvapenie. Levy mali extraligové Michalovce na lopate, hostia ale troma gólmi stihli odvrátiť prekvapenie a vrátili sa na víťaznú vlnu.

Humenčania tak aj v treťom zápase v rade potrápili účastníka najvyššej súťaže. S Košicami prehrali 2:4, s Prešovom dokázali remizovať v rámci prvého kola JOJ Slovenského pohára 1:1 a teraz prišla tesná prehra s Michalovcami. „Asi to ukazuje silu nášho mužstva a to, že je tu kvalita,“ rozhovoril sa obranca Ján Ťavoda. „Čo sa týka utorkového zápasu, asi tam bola aj mierna dávka podcenenia zo strany Michaloviec. Rýchlo sme viedli 2:0, súper ale ukázal kvalitu. Myslím si, že diváci aj napriek tomu, že sa stretli tímy z extraligy a prvej ligy, vyrovnaný hokej a museli odchádzať spokojní,“ pokračuje Ján Ťavoda, v minulosti hráč Zvolena, Popradu, Michaloviec a Prešova.

Špeciálnou motiváciou možná šanca v Michalovciach

Humenčania síce opäť hrýzli favorita, v príprave ale stále čakajú na víťazstvo. Najskôr prehrali s poľským Nowym Targom (3:5), následne s Košicami i Michalovcami. „Ja sa napríklad pamätám so Zvolenom sme v príprave vyhrali akurát generálku a potom sme sa stali majstrami Slovenska. Nemôžeme pozerať na výsledky v príprave. Príprava je od toho, aby sa mužstvo dobre naladilo do sezóny,“ reaguje Ján Ťavoda a na jeho slová nadväzuje aj Dominik Borov, strelec prvého humenského gólu. „Mali sme fakt ťažkých súperov. S Nowym Targom to bol typický prvý prípravný zápas. Zlyhali sme v koncovke a preto súper vyhral. V ďalších dueloch sme čelili favoritom z extraligy. Ukázali sme v nich, že dokážeme s nimi držať krok, čo je najpodstatnejšie. Hrali sme síce s favoritmi vyrovnané partie, chýba nám ale víťazstvo. Verím, že ho dosiahneme v ďalšom zápase.“ Dvadsaťtriročný útočník je odchovancom michalovského hokeja a po dobrej vlaňajšej sezóne mal začať prípravu práve v Dukle. Veci sa ale zmenili. Borov mal preto zvýšenú motiváciu ukázať michalovským trénerom, že si zaslúži šancu v extraligovom tíme. „Zvýšená motivácia určite bola. Viem, že medzi klubmi funguje spolupráca a keď sa mi bude dariť, možno príde aj šanca v extraligovom tíme,“ dodáva Dominik Borov. 

Šieste víťazstvo zo siedmych zápasov

Oproti Humenčanom sa Michalovciam v príprave výsledkovo darí. Zverenci trénera Toma Coolena zvíťazili v prvých piatich dueloch. Následne ich vysoká porážka 1:7 z poľského Jastrzebia zrazila na zem a blízko k prehre boli aj v Humennom. Extraligista sa ale oklepal. Gólmi Winquista s Paločkom vyrovnal a v tretej tretine rozhodol o jeho výhre Samuel Chalupa, ktorý sa vlani tešil so Slovanom Bratislava zo slovenského titulu. „Trošku sme si tým zlým úvodom pokazili dojem, no sme radi, že nám to vyšlo a otočili sme zápas. Čo sa týka víťazného gólu, videl som puk, išiel som za ním a nakoniec to skončilo gólom,“ poznamenal strelec víťazného michalovského gólu. Oproti Humenčanom, ktorí v príprave odohrajú ešte tri zápasy, čaká na Michalovčanov už iba jeden duel. V piatok privítajú na svojom ľade v generálke na ligu maďarský MAC Budapešť. „Chceme sa naladiť víťazne a zakončiť prípravu víťazstvom. Aj keď sme pred dvoma týždňami maďarský celok na jeho ľade zdolali 6:2, teraz bude určite iný zápas. Musíme doň vstúpiť čo najlepšie a nič nepodceniť, tak ako teraz v Humennom,“ dodal Chalupa.

Posledný mohykán

Odchovanec prešovského hokeja Samuel Chalupa je v kádri trénera Coolena jediným hráčom, ktorý si pamätá postup do extraligy spred troch rokov. A práve táto partia si v nedeľu zahrá exhibičný duel proti tímu HC Olymp Praha, v ktorého drese sa predstavia viacerí bývalí hráči NHL, majstrov sveta a aj dvaja olympijskí víťazi – Roman Čechmánek a Róbert Reichel. Najnovšou posilou českého tímu je aj druhý Michalovčan so zmluvou v NHL Pavol Regenda. Bronzového olympionika budete môcť v Michalovciach vidieť pred jeho odchodom do zámoria na ľade naposledy. Súčasťou HC Olymp bude aj ďalší slovenský reprezentant Tomáš Jurčo, ako aj strieborný a bronzový medailista z majstrovstiev sveta Ľubomír Vaic. „Bude to pre samotné Michalovce určite pekný hokejový sviatok,“ reaguje Chalupa, ktorý odpovedal aj na našu otázku, že je jediným členom v kádri, ktorý postup zažil na vlastnej koži. „Vlastne sme dvaja. Marek Mašlonka je už ale športovým riaditeľom,“ smeje sa Chalupa. Ten si nakoniec zaspomínal na postupovú sezónu. „Bola fantastická! Čo si pamätám, od prvého kola sme boli lídrom a základnú časť sme vyhrali s vysokým rozdielom. Ten postup cez baráž, to sú nezabudnuteľné spomienky. Som rád, že si ich spolu oživíme v nedeľu.“      

PETER BRENDZA



Uverejnené: 08.09.2022 11:48:05 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.