files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla pred vypredaným hľadiskom skolila Košice

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce odštartovali svoju štvrtú sezónu medzi slovenskou elitou na výbornú. V parádnej atmosfére zdolali v prvom kole HC Košice 3:2. Dva góly strelil Radovan Puliš, ktorý odohral svoj päťstý duel v Extralige, víťazný presný zásah zaznamenal Miroslav Macejko.

Zverenci trénera Toma Coolena sa v druhom kole predstavia v nedeľu na ľade Banskej Bystrice, doma ich uvidíme v treťom kole, v piatok 23. septembra, kedy privítajú v ďalšom východoslovenskom derby Spišskú Novú Ves.

 

Pred do posledného miesta zaplneným hľadiskom sa od úvodu hral svižný hokej, v ktorom mali navrch Michalovčania. Ich najväčším problémom ale bola koncovka a brankár Košarišťan. Ako prví trochu prekvapujúco udreli hostia, ktorí premenili svoj prvý pobyt v útočnom pásme na úvodný gól. Watling od mantinelu nabil pred bránku Leskinenovi a ten prekonal Vošvrdu. Vyrovnať mohol v samostatnom úniku Radovan Puliš, stroskotal ale na Košarišťanovi, tak ako Winquist, Paločko a opäť Puliš, ktorý nepremenil na gól ani druhú gólovú šancu. V sedemnástej minúte sa už ale nemýlil, keď prekonal Košarišťana strelou nad rameno.

Aj v druhej časti boli hokejovejší Michalovčania, ktorí na úvod nevyužili presilovku po faule Campbella. Po svojom návrate na ľad kanadský center nastrelil žŕdku. Udrelo tak na druhej strane a opäť v tom mal prsty jubilujúci Radovan Puliš. Svoj päťstý extraligový duel totiž premenil aj na druhý gól, keď profitoval z práce bekov Macejka a Osburna. Gól kričal štadión aj o niekoľko sekúnd neskôr, Kristova strela ale skončila na žŕdke. Michalovčania boli na koni, dole ich ale zrazilo päť vylúčení. Hneď to prvé potrestal na vyrovnanie Marek Slovák, ďalšie štyri Zemplínčania zubami nechtami ubránili, keď dokonca neinkasovali ani viac ako sto sekundovú presilovku o dvoch hráčov.

Vyrovnaný stav nútil obidvoch aktérov k ofenzívnej hre aj v záverečnej časti. Aj v nej mali mierne navrch domáci, ktorí sa ale ťažko dostávali do šancí. Podarilo sa im to až na začiatku poslednej päťminútovky, kedy vyrazenú strelu Osburna poslal nad rameno Košarisťana a následne do bránky Miroslav Macejko, ktorý tak rozjasal plné hľadisko. V posledných minútach sa hostia odhodlali aj k power-play, Michalovčania však ich tlak ustáli a na úvod sezóny si pripísali tri cenné body.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Góly: 18. Puliš (Buc, Suja), 29. Puliš (Macejko, Osburn), 55. Macejko (Osburn, Buc) - 8. Leskinen (Watling), 31. Slovák (Southorn, Watling) pres/1.
Vylúčení: 6:2. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Hronský, Smrek - Jedlička, Ordzovenský. Divákov: 2000.
HK DUKLA INGEMA: Vošvrda - Hammond, Štajnoch, Macejko, Osburn, Mihalik, Michalčin - Buc, Suja, Puliš - Paločko, Winquist, Kristo - Bezúch, Galamboš, Žitný - Chalupa, Bjalončík, Vašaš
HC: Košarišťan - Southorn, Šedivý, Olsson, Ferenc, Deyl, Novota, Bartoš - Watling, Campbell, Leskinen - Bartánus, Chovan, Tybor - Rogoň, Slovák, Lamper - Havrila, Linet, Jokeľ.



Uverejnené: 16.09.2022 20:55:55
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.