files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Posledný víkend pred Vianocami? V obchode!

 

Sú medzi vami aj takí, ktorí ešte nevideli vianočné mestečko Michalovce, blikajúce svetielka rozmiestnené v cente, či vianočný stromček. Zato už takmer všetci videli nákupné centrá, kde strávili krásne chvíle, či predvianočný víkend. Prechádzku bielym námestím vymenili mnohí ľudia za prechádzku vo vykúrených obchodoch.


Predvianočná nálada vodičov

Napriek nepriaznivej cestnej situácii nezabránilo ľuďom nič v predvianočným nákupom. Posledný víkend pre Vianocami sa michalovské cesty hemžili autami, a to i napriek tomu, že cestári to nezvládali. Najmä v podvečerných hodinách sa šoféri rozčuľovali nad frekventovanými cestami. Pribúdajúci sneh a vietor zavial na malú chvíľu autá na parkoviskách pred obchodmi. Vodiči si museli dobre zapamätať, kde zaparkovali svojho tátoša, lebo v tej mrazivej chvíli vyzerali všetky autá rovnako - snehobielo. Horšie ako spoznanie vlastného autá to vyzeralo na cestách. Prvoradá bola opatrnosť a samozrejmé dodržovanie rýchlosti, v tomto prípade skôr „pomalosti“. V zimnom počasí si nemôžete byť ničím istým. Vodiči pred vami aj za vami môžu byť rôzni. Žiaľ, mnohým ste ukradnutí. Predbiehajú počas námrazy, prudko pribrzďujú, zabúdaj na svetelné signály odbočenia a pod. Zlé počasie na cestách a plné parkoviská nepridali vodičom na predvianočnej nálade.


Nákupné ošiale

V obchodnom centre sa premávali stovky ľudí, ktorí krúžili okolo obchodoch s rôznym sortimentom. Nakupovali sa nepotrebné darčekové predmety, hrnčeky, figúrky, oblečenie, topánky. Bodovali taktiež knihy. Vhodný darček, ak neviete čo kúpiť, ale len ak sa jej príjemca poteší. Nie každý dnes číta, lebo vraj na to nie je čas. Treba poznať obľúbený žáner toho, koho chcete knižkou obdarovať. V kníhkupectve dnes už nenájdete len klasicky knihy, ale aj hračky, kľúčenky, perá, bloky, kalendáre, kamene atď. Mnoho nápadov pre každého kupujúceho na poslednú chvíľu. Plné dospelákov bolo tentokrát detské kráľovstvo - hračkárstvo. ,,Zapamätaj si, že hračky sú v živote na poslednom mieste“, zahlásil rodič dieťaťa. Tak, nie pre každého sú teda kráľovstvom. OC Zemplín lákalo  náruživých „míňačov peňazí“ aj prostredníctvom programu pre deti. Na malom pódiu bolo pripravené menšie divadelné predstavenie Mrázika. Hercami sa stali staršie deti. Do diania sa zapojili aj najmenší diváci, ktorí si zasúťažili o milé ceny. Potom sa pobrali opäť s rodičmi na nákupy. Tí, ktorí sú viac na praktické dary si zvolili do obchodov s elektronikou.


Posledná adventná nedeľa

Všetci predajcovia si počas víkendu určite vylepšili svoju finančnú stránku. Okrem nakupovanie v obchodných centrách sa nakupovali aj kozmetické vianočné balíčky v hypermaketoch, darčekové balíčky kávy a iné. Ľudia sa predovšetkým zásobovali potravinami na sviatky, ktoré sa pomaličky približujú. Posledná adventná nedeľa je za vami. Ak ste ešte stále nestihli nakúpiť všetky darčeky v nákupných centrách, či hypermarketoch otvorených počas víkendu, na rade sú butiky a menšie obchody v centre. Presliediť môžete ešte ďalšie kúty centra, vybrať sa do iného mesta, či darovať niečo vlastnoručne vyrobené. Niekedy poteší len darček od srdca. Po nákupnej horúčke, ktorú ukončí snáď piatok, vás čakajú už iba Vianoce. Všetok ten zhon nahradia sviatky pokoja.

 

   Veronika Cholewová



Uverejnené: 22.12.2010 09:02:54 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.