files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jubileum spríjemnil strelec víťazných gólov z prvého kola

Hokej s atmosférou, aká tu už dlho nebola. Výsledky v príprave a hlavne ofenzívny štýl michalovskej Dukly, a takisto aj atraktívny súper privial na prvé extraligové kolo plný dom. Kto prišiel, neľutoval. Videl totiž výborný hokej so šťastným koncom pre domácich, ktorí urvali tri body. Po výhre 3:2 odchádzal zo štadióna okrem Košičanov spokojný každý. S výsledkom, ale aj so spôsobom hry, akým sa Michalovčania k cennému víťazstvu dopracovali. Nebola to prudká, no účinná defenzíva z minulých sezón. Michalovčania sami diktovali tempo hry a útočným prejavom viackrát pobavili prítomných divákov. Atmosféra pripomínala tú pred kovidom, kedy takisto chodil na skoro každý zápas plný dom.

V jednom zo šlágrov prvého kola, ktorý bol takisto aj reprízou štvrťfinálovej série z vlaňajšej sezóny, sa hral hokej ako remeň. Už v prvej tretine divákov viackrát postavil na nohy. Michalovčania mali v úvode veľa problémov s brankárom Košarišťanom, ktorý im chytil tri čisté góly. Košičania naopak skórovali hneď z prvej šance. Domácim sa síce podarilo v druhej tretine po dvoch góloch jubilujúceho Radovana Puliša otočiť skóre, na zem ich ale zrazilo päť dvojminútových trestov. V tretej tretine ale nakoniec predsa skórovali tretíkrát a potom zubami-nechtami ubránili tri cenné body. O víťazný gól sa postaral netradičný strelec Miroslav Macejko. Ten naposledy víťazný gól strelil vo vlaňajšej sezóny pri výhre 4:3 s Novými Zámkami. Takisto v prvom kole... „Nie som nejakým strelcom gólov. Teraz sa mi to podarilo dvakrát v prvom kole a dvakrát to bol víťazný gól. Neviem, asi som špecialistom na góly v prvých kolách. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj ďalej,“ zasmial sa po zápase Miroslav Macejko. Odchovanca košického hokeja víťazný gól proti materskému klubu netešil špecificky. „Teraz už nie! V minulosti som to možno bral špecifickejšie a emotívnejšie, teraz to už tak neberiem. Beriem to ako každý iný zápas. Je jedno, či hráte proti Košiciam, Popradu, či Slovanu. Do každého zápasu musíme ísť naplno. Máme silné mužstvo a keď budeme robiť to, čo nám tréneri povedia, určite máme na to, aby sme hrali vyrovnané partie s každým,“ dodáva Miroslav Macejko.

Pre útočníka michalovskej Dukly Radovana Puliša bol prvý michalovský duel špecifickým. Bol totiž jeho päťstým v najvyššej Extralige. Pred samotným zápasom si ho uctil aj klub, keď z rúk prezidenta klubu Mareka Michajla dostal Puliš dres s číslom odohraných duelov v Extralige. „Bol to pre nás veľmi ťažký zápas,“ rozhovoril sa jubilant, ktorý svoje jubileum oslávil prvými dvoma gólmi svojho tímu. „Diváci boli fantastickí. Dlho som si to takto neužil, ako teraz. Moje góly určite tešia, dôležité sú ale tri body, ktoré sme získali z ťažkého zápasu. Tým, že som prispel k výhre gólmi ma určite teší, podstatnejšie je ale víťazstvo a trojbodový štart do sezóny,“ pokračuje Radovan Puliš. Ten si cení, že v najvyššej slovenskej súťaži odohral už 500 duelov. „Vzhľadom na to, čím som si musel preskákať pred desiatimi, či dvanástimi rokmi je to veľmi pekné číslo,“ reaguje 31-ročný útočník, ktorý nevedel odpovedať na to, koľko zápasov by ešte chcel odohrať. „Uvidíme. Pokiaľ mi bude slúžiť zdravie, tak verím, že to bude čo najviac.“

Michalovčania tak odštartovali sezónu víťazne a nabudili sa do ďalších zápasov. Už v nedeľu ich čaká druhý duel, v ktorom sa predstavia na ľade posilnenej Banskej Bystrice. „V Banskej Bystrici sa hrá stále ťažko. Majú vynovený štadión a určite sa budú chcieť pred divákmi ukázať. Vyhrávať chce každý, ani oni nebudú výnimkou. Určite pôjdu do zápasu s cieľom vyhrať, no to ideme aj my,“ uviedol na margo nedeľňajšieho zápasu druhého extraligového kola Miroslav Macejko.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.09.2022 13:04:16
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.